-2 °C Budapest

Hobbiból 70 órás munka - megéri

Pénzcentrum
2008. május 29. 16:00

Hobbiként indult a középiskolai szerelmespár webnapló-vezetése, mára már saját céggel büszkélkedhetnek. Sosem lehet előre tudni, kit és mikor karol fel a szerencse, persze nem árt, ha szemfülesek vagyunk, s nyitottak a változásra.

Mena és Ben Tott a dot-com lufi kipukkanásáig egy web-desinger cégnél voltak alkalmazottak, azonban ezen esemény megtörténtekor elveszítették állásukat. A rájuk szakadó szabadidőben sem voltak restek, kifejlesztettek egy szoftvert, melynek segítségével Mena egyszerűbben publikálhatta írásait saját webnaplójában.

Végül 2001 októberében a nagyközönség számára is elérhetővé tették a programot, amely olyan sikeres lett, hogy csupán az első órában közel kétszázan töltötték le. Kezdetben saját lakásukban dolgoztak, s megalapították szoftverkészítő cégüket.

Több tucat alkalmazottat vettek fel, tőkéjüket pedig kockázati tőkefinanszírozással 10 millió dollár fölé emelték. Mint utóbb kiderült, jó "lóra" tettek, ugyanis a blogok egyre népszerűbbé váltak, az általuk létrehozott program pedig iparági sztenderddé vált.

Mena a cég honlapján közzétett írásban úgy nyilatkozik, hogy ami kezdetben hobbiként funkcionált, az mára már teljes munkaidős állás heti 70 munkaórával. A pár nem bánhatja ezt, hiszen azóta már egyéb blogokkal kapcsolatos szoftvereket is elindítottak. Jelenlegi stratégiájuk lendületbe hozni a céget a blogokkal kapcsolatos egyéb, változatos alkalmazások kidolgozásával.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem