16 °C Budapest

Hobbiból 70 órás munka - megéri

Pénzcentrum
2008. május 29. 16:00

Hobbiként indult a középiskolai szerelmespár webnapló-vezetése, mára már saját céggel büszkélkedhetnek. Sosem lehet előre tudni, kit és mikor karol fel a szerencse, persze nem árt, ha szemfülesek vagyunk, s nyitottak a változásra.

Mena és Ben Tott a dot-com lufi kipukkanásáig egy web-desinger cégnél voltak alkalmazottak, azonban ezen esemény megtörténtekor elveszítették állásukat. A rájuk szakadó szabadidőben sem voltak restek, kifejlesztettek egy szoftvert, melynek segítségével Mena egyszerűbben publikálhatta írásait saját webnaplójában.

Végül 2001 októberében a nagyközönség számára is elérhetővé tették a programot, amely olyan sikeres lett, hogy csupán az első órában közel kétszázan töltötték le. Kezdetben saját lakásukban dolgoztak, s megalapították szoftverkészítő cégüket.

Több tucat alkalmazottat vettek fel, tőkéjüket pedig kockázati tőkefinanszírozással 10 millió dollár fölé emelték. Mint utóbb kiderült, jó "lóra" tettek, ugyanis a blogok egyre népszerűbbé váltak, az általuk létrehozott program pedig iparági sztenderddé vált.

Mena a cég honlapján közzétett írásban úgy nyilatkozik, hogy ami kezdetben hobbiként funkcionált, az mára már teljes munkaidős állás heti 70 munkaórával. A pár nem bánhatja ezt, hiszen azóta már egyéb blogokkal kapcsolatos szoftvereket is elindítottak. Jelenlegi stratégiájuk lendületbe hozni a céget a blogokkal kapcsolatos egyéb, változatos alkalmazások kidolgozásával.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem