36 °C Budapest

Hobbiból 70 órás munka - megéri

Pénzcentrum
2008. május 29. 16:00

Hobbiként indult a középiskolai szerelmespár webnapló-vezetése, mára már saját céggel büszkélkedhetnek. Sosem lehet előre tudni, kit és mikor karol fel a szerencse, persze nem árt, ha szemfülesek vagyunk, s nyitottak a változásra.

Mena és Ben Tott a dot-com lufi kipukkanásáig egy web-desinger cégnél voltak alkalmazottak, azonban ezen esemény megtörténtekor elveszítették állásukat. A rájuk szakadó szabadidőben sem voltak restek, kifejlesztettek egy szoftvert, melynek segítségével Mena egyszerűbben publikálhatta írásait saját webnaplójában.

Végül 2001 októberében a nagyközönség számára is elérhetővé tették a programot, amely olyan sikeres lett, hogy csupán az első órában közel kétszázan töltötték le. Kezdetben saját lakásukban dolgoztak, s megalapították szoftverkészítő cégüket.

Több tucat alkalmazottat vettek fel, tőkéjüket pedig kockázati tőkefinanszírozással 10 millió dollár fölé emelték. Mint utóbb kiderült, jó "lóra" tettek, ugyanis a blogok egyre népszerűbbé váltak, az általuk létrehozott program pedig iparági sztenderddé vált.

Mena a cég honlapján közzétett írásban úgy nyilatkozik, hogy ami kezdetben hobbiként funkcionált, az mára már teljes munkaidős állás heti 70 munkaórával. A pár nem bánhatja ezt, hiszen azóta már egyéb blogokkal kapcsolatos szoftvereket is elindítottak. Jelenlegi stratégiájuk lendületbe hozni a céget a blogokkal kapcsolatos egyéb, változatos alkalmazások kidolgozásával.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?