2020. szeptember 26. szombat Jusztina

Így mentenék a magyar turizmus kárait: élesedik az új állami program


A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány határozat a Széchenyi Turisztikai Kártya Programról, aminek célja a hazai turizmus, illetve vendéglátás ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítése.

Friss kormányhatározat születette a Széchenyi Turisztikai Kártya Programról, ami a hazai turizmus, illetve vendéglátás ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésére jött létre. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint, 

a Széchenyi Turisztikai Kártya Program keretében nyújtott hitelekhez kamattámogatást, kezelési költségtámogatást, kezességi díjtámogatást és egyéb, pénzügyi intézmény által megelőlegezett költségtámogatást biztosít, amelyet úgy kell meghatározni, hogy a  vállalkozók által fizetett nettó hiteldíj (nettó ügyleti kamat, nettó kezelési költség, készfizető kezességvállalás nettó díja és egyéb pénzügyi intézmény által megelőlegezett költség) nem haladhatja meg a  0 százalékot.

A határozat feladatokat is oszt kormánytagoknak, így például felhívja az  innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy tegye meg a  szükséges intézkedéseket a  Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a  KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság bevonásával a  Széchenyi Kártya Programon belül a Széchenyi Turisztikai Kártya Program részletes feltételeinek kidolgozása. Továbbá a kapcsolódó kamattámogatás, kezelési költségtámogatás, kezességi díjtámogatás és egyéb, pénzügyi intézmény által megelőlegezett költségtámogatás biztosításához szükséges feltételrendszer megteremtése érdekében azonnali hatállyal. 

Ezen felül megszólítja a pénzügyminisztert is, hogy az gondoskodjon 1 480 000 000 forint összegű többletforrás biztosításáról, szintén azonnali hatállyal. Továbbá a határozat felhívja a  pénzügyminisztert, hogy az  innovációért és technológiáért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon a  gazdaságfejlesztést szolgáló feladatok finanszírozásához 2021. évben szükséges többletforrás, de legfeljebb 4 680 000 000 forint biztosításáról. Továbbá, a pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a hitelek támogatásának finanszírozásához szükséges költségvetési források rendelkezésre állásáról a 2022-2024. közötti időszakban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó