spring flower pots with the landscape of Csopak and the Lake Balaton .

Tényleg csak 10 nap maradt a télből? Mutatjuk, mikor érkezik az igazi tavasz 2024-ben

2024. február 20. 11:31

Kedden napközben felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, Sopron térségében és a Bakonyban olykor meg is erősödik. Mivel gyenge hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt az arra érzékenyeknél legáltalánosabb panaszként felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás - írja a Hungaromet. A hőmérséklet délután általában 10 és 14, késő este 2, 9 fok között alakul. 

Kedd éjjel átmenetileg csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Főként északkeleten előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de a szélcsendes, kevésbé felhős részeken gyenge fagy is lehet.

Szerdán közepesen, az északkeleti országrészben többnyire erősen felhős lesz az ég, főleg ott néhol előfordulhat zápor. Sokfelé megélénkül az északnyugati, nyugati, majd a délnyugati, déli szél. Hajnalban -3, +5, a kora délutáni órákban 9, 14 fokot mérhetünk. 

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható számottevő csapadék nélkül. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, helyenként viharos lökések is lesznek. A minimum-hőmérséklet -2, +7, a maximum 9, 16 fok között valószínű, északkeleten várható a hidegebb idő.

Pénteken jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Hazánk északnyugati felén több, másutt kevesebb helyen valószínű eső, záporeső. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lökések kísérik. A hajnali 3, 10 fokról 10 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szombaton nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordul eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 3 és 10, a csúcsérték 10 és 16 fok között várható. 

Vasárnap többnyire erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Több helyen eleredhet az eső, záporeső. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik a délkeleti, keleti szelet. A hajnali 1, 9 fokról 9, 16 fokig melegszik fel a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm