16 °C Budapest
Mégsem olvad össze a MÁV és a VOLÁN?

Mégsem olvad össze a MÁV és a VOLÁN?

Pénzcentrum
2015. október 12. 09:30

Nem indokolt a MÁV és a Volán-társaságok szervezeti összeolvasztása - mondta el a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban Vitézy Dávid, a közösségi közlekedési koncepciót kidolgozó miniszteri biztos.

Többek között a nagy szervezetek integrációjának hatalmas idő- és költségigényessége miatt indokolatlan a "MÁVAUT-koncepció", azaz a Volán-társaságok és a MÁV szervezeti összeolvasztása.

A kormány elé terjesztett döntés-előkészítő munka egy olyan szervezet létrehozását javasolta, amely megrendelőként a MÁV-ot és a VOLÁN társaságokat is közösen irányítaná. Így megvalósulhatna egy egységes menetrend-, tarifa- és utastájékoztatási rendszer az utasok számára.

Vitézy szerint a hazai rendszer elavult, rugalmatlan és egyáltalán nem hatékony. Jelenleg az a helyzet áll fenn, hogy az állam saját szolgáltatásai együttműködés helyett egymással versenyeznek, ami nem mozdítja elő a rendszer fejlődését.

A miniszteri biztos úgy fogalmazott,

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Teljesen jogos az elvárás, hogy ezek a rendszerek működjenek együtt, mind a járatok kiosztását, mind a menetrendet, mind a jegyvásárlást tekintve. Létfontosságú lenne egy olyan megrendelő szervezet létrehozása, amely szakmailag kompetens, rálátása van a forgalomszervezési részletekre is, és amely felépíti a teljes tarifa, menetrendi és utastájékoztatási, jegyvásárlási közösséget a MÁV, a Volán és akár a helyi közlekedési rendszerek között.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?