Ismét felmerült, hogy Káposztásmegyerig tolják ki a 3-as metrót

Pénzcentrum
2013. július 24. 10:04

Ismét napirendre került, hogy Újpest-központ helyett Káposztásmegyer lehet az M3-as metró végállomása − a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) legalábbis megjelentette a vonal rekonstrukciója, illetve meghosszabbítása előkészítésének tervezésére vonatkozó közbeszerzési pályázatot - írja a Napi Gazdaság.

A beruházás évtizedek óta napirenden van, már a káposztástelepi lakótelep 1980-as építésekor azt tervezték, hogy meghosszabbítják az M3-ast, végül azonban csak a villamost vitték el a város széléig. A BKK és a főváros most uniós forrásból valósítaná meg fejlesztést. A ​támogatási szerződéssel rendelkező beruházás a tervek szerint 150 milliárd forintba kerülne, a rekonstrukció és a hosszabbítás 2016-ban kezdődne meg, 2019-re pedig be is fejeződne.

A főváros középtávú, 2030-ig szóló fejlesztési koncepciójában szereplő 27 nagyberuházás között több közlekedéssel kapcsolatos is van, ilyen például az M2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése vagy az M1-es metró rekonstrukciója és keleti meghosszabbítása.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?