17 °C Budapest

Harc a fekete utazási irodák ellen

2010. november 17. 09:32

Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) a jelenleginél szigorúbb hatósági ellenőrzéseket szorgalmaz annak érdekében, hogy az ágazatban működő vállalkozások ne csalhassanak a kisebb kaució megfizetése érdekében - írja a Magyar Hírlap.

A lapnak Molnár Gabriella, a MUISZ elnöke elmondta: jelenleg is zajlik az utazási irodákról szóló rendelet módosítása, amelyhez a szakmai szervezet is javaslatokat fogalmazott meg. Álláspontjuk szerint a jó megoldás nem a vagyoni biztosíték - ismertebb nevén kaució - emelése, hanem a szigorúbb hatósági ellenőrzés lenne.

Néhány iroda a valós utasforgalmánál jóval kevesebbet közöl, hogy kevesebb kauciót kelljen az adott évre fizetnie. Épp ezért olyan könyvvizsgálattal egybekötött ellenőrzést tartanának megfelelőnek, amely kiszűrné a csalókat.

A rendelet előírásainak ma 1150 iroda felel meg, de csaknem ugyanennyi a jogosulatlan, úgynevezett "fekete" utazásszervező cégek száma is. Ezek a "vállalkozók" külföldi utazásokat hirdetnek internetes honlapokon, szórólapon, újsághirdetésekben. Olcsó utakat, repülőjegyeket kínálnak, a pénzt átutaltatják interneten, majd azon nyomban eltűnnek.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?