Eladó az Akácfa utca és a Libegő?

Pénzcentrum
2008. május 14. 10:00

A BKV Akácfa utcai székháza is felkerülhet az eladásra szánt vagyontárgyak listájára. Egyesek szerint a még megmaradt értékek eladása a vagyon teljes felélését jelentheti, s a lehető legrosszabb menekülési út a csőd elől - írja a Népszabadság.

A héten várhatóan elkészül, s a városházi illetékesek elé kerül az a lista, amely a BKV még eladható értékeit tartalmazza. A cégnek egy hozzávetőleges árat, valamint egy rövid jellemzést, s az értékesítést segítő, vagy éppen gátló körülményeket is fel kell tüntetnie. A listán néhány tucat tétel szerepel majd, s összességében nem képvisel nagy értéket, ugyanis a piacképes ingatlanoktól már megvált a társaság.

Azt nem lehet tudni, hogy a listáról mit adhatnak el, a döntés ugyanis a városháza kezében van. Az idén tehát az értékesítésből nem várható bevétel, pedig a tulajdonos főváros legalább 3 és fél milliárd forint egyszeri bevételt remél az akciótól, még ebben az évben. Az értékesítésre azonban pályázatot kell kiírni, a folyamat pedig több hónapot is igénybe vehet.

Az ötletlistára felkerült a libegő, a sikló és a dunai kishajóflotta is. A cégnél emellett ismét fontolgatják a buszgarázsok és remízek épületei fölötti légtér hasznosítását is, ugyanis a lapos tetejű épületekre több emeletet is rá lehetne húzni. A listára felkerülhet az Óbuda telephely, a balatonfenyvesi továbbképző központ, a BKV Előre Sporttelep, a Tábornok utca munkásszálló, a Stadionok Irodaház, sőt az Akácfa utcai székház is.

A buszjáratok némelyikét már évek óta alvállalkozók üzemeltetik, a BKV-nál azonban most már koncessziós megoldásban is gondolkodnak. Felmerült még a HÉV tevékenységének teljes átengedésre 20-25 évre olyan vállalkozónak, aki felújítaná a szerelvényeket, s vállalná a működtetést is. Ilyen megoldást elképzelhetőnek tartanak az agglomerációs buszok esetében is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vitézy Dávid, a társaság felügyelőbizottságának, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) vezetőségének tagja szerint ez a változat a lehető legrosszabb. A nagy költségekkel fenntartható székház eladásának csupán akkor volna értelme, ha nem kellene utána bérelni irodákat, hanem lenne egy olyan irodaház, amelyben néhány szint a BKV-é, a többit pedig ki lehetne adni.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm