11 °C Budapest

Eladó az Akácfa utca és a Libegő?

Pénzcentrum
2008. május 14. 10:00

A BKV Akácfa utcai székháza is felkerülhet az eladásra szánt vagyontárgyak listájára. Egyesek szerint a még megmaradt értékek eladása a vagyon teljes felélését jelentheti, s a lehető legrosszabb menekülési út a csőd elől - írja a Népszabadság.

A héten várhatóan elkészül, s a városházi illetékesek elé kerül az a lista, amely a BKV még eladható értékeit tartalmazza. A cégnek egy hozzávetőleges árat, valamint egy rövid jellemzést, s az értékesítést segítő, vagy éppen gátló körülményeket is fel kell tüntetnie. A listán néhány tucat tétel szerepel majd, s összességében nem képvisel nagy értéket, ugyanis a piacképes ingatlanoktól már megvált a társaság.

Azt nem lehet tudni, hogy a listáról mit adhatnak el, a döntés ugyanis a városháza kezében van. Az idén tehát az értékesítésből nem várható bevétel, pedig a tulajdonos főváros legalább 3 és fél milliárd forint egyszeri bevételt remél az akciótól, még ebben az évben. Az értékesítésre azonban pályázatot kell kiírni, a folyamat pedig több hónapot is igénybe vehet.

Az ötletlistára felkerült a libegő, a sikló és a dunai kishajóflotta is. A cégnél emellett ismét fontolgatják a buszgarázsok és remízek épületei fölötti légtér hasznosítását is, ugyanis a lapos tetejű épületekre több emeletet is rá lehetne húzni. A listára felkerülhet az Óbuda telephely, a balatonfenyvesi továbbképző központ, a BKV Előre Sporttelep, a Tábornok utca munkásszálló, a Stadionok Irodaház, sőt az Akácfa utcai székház is.

A buszjáratok némelyikét már évek óta alvállalkozók üzemeltetik, a BKV-nál azonban most már koncessziós megoldásban is gondolkodnak. Felmerült még a HÉV tevékenységének teljes átengedésre 20-25 évre olyan vállalkozónak, aki felújítaná a szerelvényeket, s vállalná a működtetést is. Ilyen megoldást elképzelhetőnek tartanak az agglomerációs buszok esetében is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vitézy Dávid, a társaság felügyelőbizottságának, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) vezetőségének tagja szerint ez a változat a lehető legrosszabb. A nagy költségekkel fenntartható székház eladásának csupán akkor volna értelme, ha nem kellene utána bérelni irodákat, hanem lenne egy olyan irodaház, amelyben néhány szint a BKV-é, a többit pedig ki lehetne adni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem