Állampapír bárhol, bármikor: itt vannak a MobilKincstár újdonságai

MTI
2014. április 11. 13:33

Új szolgáltatásokkal bővítette a Magyar Államkincstár okostelefonon keresztül elérhető állampapír-forgalmazási csatornáját, a MobilKincstárt péntektől.

A kincstár közleményében emlékeztetett: tavaly decemberben indították el a MobilKincstárt, amelynek segítségével az ügyfelek hely és idő kötöttség nélkül intézhetik értékpapírszámláikat érintő ügyeiket.

A szolgáltatás bővítésével az ügyfelek az értékpapírok vételét, illetve jegyzését bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is rendezhetik, valamint pénz kiutalását is kezdeményezhetik az általuk megadott bankszámlaszámra, napi 100 ezer forintos vagy 300 eurós keretig. Az utalási limit egy számlára vonatkozik, tehát több számla esetén nő az elutalható összeg.

Rögzíteni lehet emellett azokat a bankszámlaszámokat, amelyekre esetenként vagy rendszeresen utalnak, és rendelkezni lehet az aktuális kamat- és tőkekifizetések módjáról is.

A kincstár felhívta a figyelmet arra is, hogy az ügyfeleknek lehetőségük van szerződés megkötése nélkül is szűkebb szolgáltatások igénybevételére, illetve az alkalmazás megismerésére.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nem regisztrált ügyfelek megnézhetik az állampapír-árfolyamokat, és ezeket grafikusan is megjeleníthetik. Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatok térképes lekérdezése mellett aktuális híreket és információkat kaphatnak az állampapír-forgalmazással kapcsolatban.

A MobilKincstár szolgáltatás kizárólag iOS és Android operációs rendszerrel működő mobiltelefonokon keresztül érhető el. A technikai és egyéb részletekről a Magyar Államkincstár honlapja - www.allamkincstar.gov.hu - nyújt bővebb felvilágosítást.

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18