24 °C Budapest

Állampapír bárhol, bármikor: itt vannak a MobilKincstár újdonságai

MTI
2014. április 11. 13:33

Új szolgáltatásokkal bővítette a Magyar Államkincstár okostelefonon keresztül elérhető állampapír-forgalmazási csatornáját, a MobilKincstárt péntektől.

A kincstár közleményében emlékeztetett: tavaly decemberben indították el a MobilKincstárt, amelynek segítségével az ügyfelek hely és idő kötöttség nélkül intézhetik értékpapírszámláikat érintő ügyeiket.

A szolgáltatás bővítésével az ügyfelek az értékpapírok vételét, illetve jegyzését bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is rendezhetik, valamint pénz kiutalását is kezdeményezhetik az általuk megadott bankszámlaszámra, napi 100 ezer forintos vagy 300 eurós keretig. Az utalási limit egy számlára vonatkozik, tehát több számla esetén nő az elutalható összeg.

Rögzíteni lehet emellett azokat a bankszámlaszámokat, amelyekre esetenként vagy rendszeresen utalnak, és rendelkezni lehet az aktuális kamat- és tőkekifizetések módjáról is.

A kincstár felhívta a figyelmet arra is, hogy az ügyfeleknek lehetőségük van szerződés megkötése nélkül is szűkebb szolgáltatások igénybevételére, illetve az alkalmazás megismerésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nem regisztrált ügyfelek megnézhetik az állampapír-árfolyamokat, és ezeket grafikusan is megjeleníthetik. Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatok térképes lekérdezése mellett aktuális híreket és információkat kaphatnak az állampapír-forgalmazással kapcsolatban.

A MobilKincstár szolgáltatás kizárólag iOS és Android operációs rendszerrel működő mobiltelefonokon keresztül érhető el. A technikai és egyéb részletekről a Magyar Államkincstár honlapja - www.allamkincstar.gov.hu - nyújt bővebb felvilágosítást.

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05