21 °C Budapest

Olcsó lesz a külföldi telefonálás: nem kell majd roamingdíjat fizetni

Pénzcentrum
2014. április 3. 16:15

Az Európai Parlament döntése alapján 2015 karácsonyától eltörlik a roamingdíjakat az Európai Unióban.

Ezzel megszűnnek az országhatárok, egy magyar előfizető akár egy angol szolgáltató feltöltő kártyás csomagját is használhatja, amelyet korlátlan beszélgetéssel és előfizetéssel már 15-20 font havi díjért is megvásárolhat - adta hírül az Internetet.hu távközlési összehasonlító portál.

Egyértelműen az árak csökkenésére számíthatunk, a döntés végre valódi versenyt hozhat a mobilpiacra. A Magyarországon jelen lévő három szolgáltató eddig nem igazán szállt egymással versenybe az előfizetőkért. Egy 28 000 európai körében végzett felmérés azt mutatta ki, hogy az előfizetők 94 százaléka szinte egyáltalán nem használja a telefonját, amikor külföldön tartózkodik. Így hiába vehető biztosra, hogy sokkal többen fogják igénybe venni az olcsóbb szolgáltatásokat, a szolgáltatók nem számíthatnak hatalmas bevételkiesésre.

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?