26 °C Budapest

Még Kínában is olcsóbb az Apple csúcstelefonja

Pénzcentrum
2014. január 15. 10:02

Régóta várt bejelentést tett az Apple. Az amerikai mobilpiaci óriás tegnap közölte, hogy a legnagyobb kínai mobilszolgáltató, a China Mobile pénteken megkezdi az iPhone értékesítését, ezzel mintegy 760 millió potenciális ügyfél felé nyílik meg az út az Apple előtt. Az Apple legújabb csúcstelefonja, az iPhone 5S ára 874 dollár lesz a China Mobile-nál, amivel jóval olcsóbb lesz annál, amennyiért Magyarországon hozzá lehet jutni a készülékhez.

Megszületett múlt hónapban a régóta várt megállapodás az Apple és Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile között. A China Mobile hamarosan meg is kezdi a készülékek értékesítését.

 • Péntektől vásárolható meg a China Mobile-nál az Apple legújabb csúcskészüléke, az iPhone 5S.
 • A 16 GB modell ára 5288 jüan lesz, ami 874 dollárnak felel meg.
 • A China Mobile volt az egyetlen a három nagy kínai mobilszolgáltató közül, amelyik még nem értékesítette az Apple okostelefonjait.
 • A China Mobile a legnagyobb mobilszolgáltatónak számít Kínában, a becslések szerint 760 millió ügyfele lehet összesen.
 • A megállapodással hatalmas potenciális ügyfélbázis nyílik meg az Apple előtt, aki eddig nem tartozott a legnagyobb gyártók közé Kínában.
 • A harmadik negyedévben az ötödik legnagyobb gyártó volt Kínában, 8%-os piaci részesedéssel. A Samsung uralja az okostelefonok piacát az országban, 21%-os részesedéssel az okostelefon-értékesítések volumenéből, de a helyi gyártók is erősek, a Lenovo szerezte meg a második helyet a július-szeptemberi időszakban a Canalys adatai szerint.
 • Még ha a piac kis részét is hasítja csak ki az Apple, több millió eladott készüléket jelenthet az Apple-nek, hiszen Kína mostanra a világ legnagyobb mobilpiacává nőtte ki magát.
 • A mobilszolgáltatóhoz 1,2 millió darab előrendelés érkezett be december 25-e óta.
 • A legutóbbi, a harmadik negyedévben az Apple összesen 33,8 millió darab iPhone-t adott el világszerte.

 

Még Kínában is olcsóbb az iPhone, mint nálunk

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 • A felső kategóriás készülékek piacán erős a verseny, aminek következtében egyre nehezebb kiemelkedő profitokat elérni az okostelefonok piacán. Az értékesítések lassulnak, ahogy a piac telítődik, különösen a fejlett országokban. Így az új növekedési területekre fókuszál a cég, amit a fejlődő országok jelenthetnek még.
 • Kína fontosságát mutatja, hogy tavaly már az ország is bekerült azon országok közé, ahol első körben meg lehetett vásárolni az új készüléket a bemutatást követően, míg korábban hónapokat kellett várni rá.
 • A fejlődő piaci stratégia nevében az Apple szeptemberben nem csak egy csúcsmobilt dobott piacra, de egy olcsóbb modellel is megjelent, az iPhone 5C-vel. Az új készülékeknek köszönhetően októberben 12%-ra nőtt az Apple piaci részesedése Kínában az okostelefonok értékesítéseiből, szemben a szeptemberi 3%-kal.
 • Az iPhone 5S az árazást tekintve Kína a középmezőnyben jár a világon a 874 dolláros árral. Az Egyesült Államokban a 16 GB modell 649 dollár kártyafüggetlenül, míg Magyarországon több mint 1000 dollár. Brazíliában a legdrágább a készülék, ahol közel 1200 dollár az ára a mobileunlocked.com gyűjtése szerint.


Még Kínában is olcsóbb az iPhone, mint nálunk

Klikk a képre!

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?