22 °C Budapest

Fotó: ezzel a kocsival próbálták kitépni az ATM-et Debrecenben

Pénzcentrum
2014. január 7. 17:40

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint december 23-án az egyik berettyóújfalui pénzintézet ATM automatáját ismeretlenek megpróbálták kitépni és elvinni a helyéről - nem jártak sikerrel.

Egy másik esetben, december 25-én éjszaka telefonon hívta a rendőrséget Debrecen egyik nagyáruháznak alkalmazottja. A bejelentő elmondta, hogy az áruház bejáratánál megállt egy személygépkocsi, amellyel a benne utazók megpróbálták az ATM automatát elhúzni a helyéről. Az ismeretlen tettesek nem jártak sikerrel, ezért a BMW E39 típusú 5-ös sorozatú személygépkocsival elhagyták a helyszínt.

Fotó: Police.hu


A rendőrség tájékoztatása szerint a tolvajok akkor sem örülhettek volna a megszerzett pénznek, ha sikerrel járnak, mert az automaták többsége különböző védelmi eszközökkel van ellátva. Nem csak kamerák figyelik az ATM környékét, hanem már be vannak biztosítva olyan robbanó patronokkal, amelyek már a szerkezet enyhe mozdításakor robbannak, festékes füsttel terítve be a bankjegykiadó környékét, illetve a pénzjegyeket, amelyek ez által használhatatlanná válnak.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?