Csalók vadásznak az interneten kereskedőkre

MTI
2013. szeptember 2. 17:35

Egyre népszerűbb az internetes kereskedelem, a webshopok száma is gyorsabban növekedhet. Ezzel együtt azonban egyre több a csaló is, aki kihasználja, hogy a cégeknek nincs pénze saját honlapra vagy webáruházra.

Egyre többen vásárolnak az interneten, ám egy augusztusi kutatás eredményei szerint a kis- és középvállalkozások mindössze 17 százaléka rendelkezik webáruházzal. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György szerint a bővülő piac a webáruházak számának növekedésével jár majd. Nem könnyű azonban egy valóban működő webshopra szert tenni, ugyanis sokaknak nincs rá pénze, amit a csalók ki is használnak.

A webaruhazkeszites-web.hu cikke szerint az ingyenes vagy nagyon olcsó weblap- vagy webáruház-készítést kínálók nagy része csaló, aki vagy silány munkát ad ki a kezéből, vagy nem biztosít a megrendelőnek hozzáférést a webshop üzemeltetéséhez, ő maga pedig csak horribilis áron vállalja azt. Szintén előfordul, hogy a honlapkészítés és -üzemeltetés ingyenes, de a készítő teletűzdeli az oldalt reklámokkal.

Gyakori az is, hogy az átadás után a fejlesztő hirtelen elérhetetlenné válik, így az ügyfél nem tud módosítást vagy segítséget kérni. A feltűnően olcsó webáruházak funkciói általában korlátozottak, az ügyfél nem tud annyi kategóriát létrehozni vagy terméket feltölteni, amennyit szeretne. Ám a visszaélések ellenére a statisztikák szerint még mindig havi ezerháromszázan keresnek rá a "webáruház ingyen" kifejezésre.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?