24 °C Budapest

Csalók vadásznak az interneten kereskedőkre

MTI
2013. szeptember 2. 17:35

Egyre népszerűbb az internetes kereskedelem, a webshopok száma is gyorsabban növekedhet. Ezzel együtt azonban egyre több a csaló is, aki kihasználja, hogy a cégeknek nincs pénze saját honlapra vagy webáruházra.

Egyre többen vásárolnak az interneten, ám egy augusztusi kutatás eredményei szerint a kis- és középvállalkozások mindössze 17 százaléka rendelkezik webáruházzal. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György szerint a bővülő piac a webáruházak számának növekedésével jár majd. Nem könnyű azonban egy valóban működő webshopra szert tenni, ugyanis sokaknak nincs rá pénze, amit a csalók ki is használnak.

A webaruhazkeszites-web.hu cikke szerint az ingyenes vagy nagyon olcsó weblap- vagy webáruház-készítést kínálók nagy része csaló, aki vagy silány munkát ad ki a kezéből, vagy nem biztosít a megrendelőnek hozzáférést a webshop üzemeltetéséhez, ő maga pedig csak horribilis áron vállalja azt. Szintén előfordul, hogy a honlapkészítés és -üzemeltetés ingyenes, de a készítő teletűzdeli az oldalt reklámokkal.

Gyakori az is, hogy az átadás után a fejlesztő hirtelen elérhetetlenné válik, így az ügyfél nem tud módosítást vagy segítséget kérni. A feltűnően olcsó webáruházak funkciói általában korlátozottak, az ügyfél nem tud annyi kategóriát létrehozni vagy terméket feltölteni, amennyit szeretne. Ám a visszaélések ellenére a statisztikák szerint még mindig havi ezerháromszázan keresnek rá a "webáruház ingyen" kifejezésre.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm