13 °C Budapest
A magyar irodalom legvitatottabb kötete kerülhet a POKET Zsebkönyvek automatáiba

A magyar irodalom legvitatottabb kötete kerülhet a POKET Zsebkönyvek automatáiba

2022. december 14. 12:02

József Attila Szabad-ötletek jegyzéke lehet a POKET legújabb kötete. A Brancs - közösségi piactéren meghirdetett projektre folyamatosan várják a támogatók hozzájárulását, akik tetszőleges összeggel segíthetnek, hogy nyomdába kerülhessen a költő eredeti kézírásával, fakszimile kiadásban készülő kötet.

A Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben olyan szabad asszociációs írásokat tartalmaz, amelyek segítségével bepillantást nyerhetünk József Attila legbelsőbb gondolataiba. A szövegek műfaja nehezen meghatározható, egyesek szerint olyan, mint egy napló, mások szerint szabadvers. Témája minden, ami a költőt a megírás pillanatában foglakoztatta: gondolatok lazán összefűzött folyama, kényszerképzetek, erotikus fantáziák, kirohanások, emléktöredékek. A támogatói csomagokban jegyet válthatnak az érdeklődők a POKET KARÁCSONY – ra is.

Exkluzív előadások a magyar alternatív- és popkultúra kedvenceitől, kötetbemutatók, inspiráló beszélgetések, művészet-inspirálta divat, kerámiaműhely és persze sok-sok könyv - többek között ilyen meglepetésekkel készül a POKET december 18-án, az Akvárium Klubban.

Nincs is jobb módja az ünnepekre hangolódásnak, mint könyvek, koncertek, színházi produkciók és izgalmas beszélgetések között tölteni egy kis időt a barátainkkal, családtagjainkkal. Ez a koncepciója a POKET Zsebkönyvek mostanra hagyománynak számító karácsonyi rendezvényének, melyet december 18-án vasárnap 13:30-23:45 között tartanak az Akvárium Klubban.

A látogatók színes programkínálat közül válogathatnak: a nagyhallban rendezett Csoóri-szalon Nagykoncerten fellép Agócs Márton, Balla Gergely, Henri Gonzo, Kollár-Klemencz László, a Margaret Island, Szabó Balázs, Szirtes Edina Mókus, Wunderlich József és Дeva is. Ezt követően pedig Hegedűs Bori és Tempfli Erik lemezbemutató koncertjén vehetnek részt az érdeklődők.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindeközben a kishallban exkluzív előadások kerülnek terítékre: a Nemes Nagy Ágnes életműve alapján készült Nem akarok című koncertszínházi előadást Hegedűs Bori, Juhász Anna, Tempfli Erik és Vecsei H. Miklós játsszák. Ezt követi a Csoóri Sándor életművét feldolgozó Párbeszéd, sötétben című produkció Vecsei H. Miklós, Hegedűs Bori, Mihalik Ábel, Ratkóczi Huba és Frimmel Jakab játékában.

Szabó T. Anna a nyár egyik slágermegjelenéséről, az általa fordított Frida Kahlo naplójáról mesél majd, Hermann Hesse Demian című kötetét pedig egy zenés produkció kíséretében mutatja be a Platon Karataev frontembere és Horváth Panna. Jelen lesz továbbá a művészet-inspirálta ruházati márka, a VATES csapata is, akik a POKET-tel való izgalmas együttműködésükről fognak mesélni. A közös kollekciójuk darabjai a helyszínen elérhetők lesznek, akárcsak a POKET különleges ajándékcsomagjai is, melyek tökéletes karácsonyi ajándékok lehetnek a művészetek kedvelőinek. A Facebook esemény ezen a linken elérhető, jegyvásárlásra pedig az Akvárium Klub oldalán van lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem