Egzotikus kalandok a nyárra: Afrika-kutató celeb, géporrszarvúk és rejtői fordulatok az év képregényének választott Kittenberger sorozatban (x)

Egzotikus kalandok a nyárra: Afrika-kutató celeb, géporrszarvúk és rejtői fordulatok az év képregényének választott Kittenberger sorozatban (x)

PR
2022. június 20. 09:29

Izgalmas, a valóságot a gőzgépek által inspirált retrofuturisztikus steampunk világával összekötő fiktív utazás egy szegény preparátorból lett zoológus és világhírű magyar Afrika-kutató, Kittenberger Kálmán kalandjai nyomán. A 4 részes sorozat most különleges kiadásban, kizárólag a Brancs piacterén!

Kittenberger igazi legenda a magyar természetjárók és vadászirodalmat olvasók között. Kalandos életútja akár Rejtő Jenő egyik hőséé is lehetne: a kilátástalanságából - ami többször az öngyilkosság szélére sodorta-, a véletlennek és a szerencsének egyaránt köszönhetően egyszer csak egy bácskai földbirtokos, Damaszkin Arzén kelet-afrikai expedícióján találta magát preparátorként. 

A fekete kontinensen végül 6 utazása során közel 16 évet töltött el - többször került életveszélybe, egy ízben oroszlán is támadt rá, s egyik ujját is leharapta-, de a nehézségek és súlyos sérülések nem szegték kedvét; állatmintákat gyűjtött, preparált s küldött Afrikából a Nemzeti Múzeum számára. Később internálták, fogolytáborba került Indiába, s itthon csak 1956 után rehabilitálták. Ekkor több könyve is megjelenhetett, melyek máig olyan történelmi jelentőségűek, hogy Kittenbergert Afrika legjelentősebb tudós kutatóinak sorába emelik.  

Kittenberger élettörténete számos művészt megihletett – életrajzát például Fekete István írta meg -, többek között Somogyi György írót, forgatókönyvírót és Dobó István írót is, akik összefogva Tebelics Szabolcs, többszörös Alfabéta-díjas képregényrajzolóval, megálmodták a Kittenberger képregénysorozatot. A sorozat első része 2016-ban jelent meg magánkiadásban, s 

lebilincselő történetével, izgalmas fordulataival és egyedülálló képi világával még abban az évben bezsebelte az év képregényének járó Alfabéta-díjat.  

A képregénysorozatban Kittenberger Kálmán életének kalandos eseményei keverednek a múlt század elejének izgalmas időszakával, a kor ismert, de mára többségében elfeledett magyar alakjaival, kitalált és irodalmi figurákkal, valamint a steampunk stílus lehengerlő gépezeteivel  és találmányaival, melyek különleges elegyet alkotnak egy humorral és kalandokkal egyaránt átitatott világban.

A történetben feltűnik Kittenberger mellett Damaszki Arzén is, Kittenberger pedig a Budapest-Belgium-Afrika tengelyen kalandozva harcol vulkáni kráterben megbúvó katonai bázison fejlesztett géporrszarvúval, akadályoz meg merényletet, közben sötét titkora derítve fényt.  

A négy részesre tervezett sorozat harmadik része tavaly jelent meg – egy-egy rész elkészülte legalább egy évnyi munkát ölel fel -, az idei képregényfesztiválon pedig újfent az év képregényének választották, ami annak fényében is óriási elismerés, hogy a hazai képregénypiac egyre erősebb, és évről-évre nívósabb művek jelennek meg hazánkban is.  

A negyedik rész megjelenésére azonban nem szeretnének több évet várni az alkotók – a kiadáshoz szükséges összeget pedig a legújabb hazai közösségi finanszírozási platformon, a Brancson kívánják összegyűjteni, ahol május közepén indítottak közösségi kampányt.  

A közösségi finanszírozás nemzetközi képregényes berkekben egy jól bevált finanszírozási forma, hazánkban azonban – lokális platform hiányában – eddig kevesen éltek ezzel a lehetőséggel,  

bár néhány évvel ezelőtt a szintén az Év képregényének választott Nyugat+Zombik írója, Csepella Olivér is közösségi finanszírozás segítségével jelentette meg a magyar irodalom nagyjait egy abszurd világban bemutató képregényét.  

Kampányuk támogatói egy különleges album tulajdonosai lehetnek, amely 272 oldalban -a felújított első résztől a most készülő negyedik, befejező részig - tartalmazza majd a teljes Kittenberger sztorit. 

Ehhez jön hozzá  közel 60 oldalnyi extra tartalom (alternatív borítók, karaktertervek, vázlatok, forgatókönyv-részlet, vendégrajzolók fan-artjai, extra történet) egy különleges, exkluzív keménytáblás képregényalbum formájában, amelyből összesen 200 db számozott példány készül majd, így érdemes rájuk lecsapni a Brancs piacterén még a kampány zárása előtt.  

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22