13 °C Budapest
TV remote control in the foreground, Video on demand screen in the blurry background, streaming

Vége a mutyizásnak a Netflix-fiókokkal: megfizetteti a szolgáltató a trükközőkkel a kiesést

2022. március 17. 13:05

Megálljt parancsol a Netflix annak a gyakorlatnak, hogy egy előfizetést több különböző háztartás - családi, baráti társaságok együtt - használjon, a jelszavak megosztásával. A streamingszolgáltatónak elege lett abból, hogy a több eszközön engedélyezett használat vége az lett, hogy sokan engednek hozzáférést olyan családtagoknak, barátoknak, akik nem is egy háztartáshoz tartoznak. Azoknak, akik más előfizetését használnák, hamarosan extra díjat kell majd fizetniük.

Megelégelte a Netflix, hogy sok előfizetése osztja meg a fiókja használatát másokkal, akikkel nem is egy háztartásban él. A probléma nem újkeletű, a jelszómegosztás ugyanis a háztartáson kívül élőkkel  eddig is szabályellenes volt, viszont eddig érdemben nem tudták ellenőrizni, és tenni ellene. Most szigorúbb fellépéssel próbálnak végetvetni a közös használatú fiókok korszakának. Ez pedig nem csak a külföldi, hanem a magyar felhasználókat is érinti majd. Valószínűleg sokan lehetnek, akiknek extra díjat kell fizetniük hamarosan. Egyelőre azonban mindössze három országban, Chilében, Costa Ricán és Peruban vezetik be az új rendszert teszt jelleggel. Az extra díj nagyjából 1000 forint körül alakul - adta hírül a BGR.

A Netflix szerint a jelszómegosztás akadályozza, hogy bővüljön a felhasználói köre, ezzel pedig sok pénztől is elesik a szolgáltató. Az extra díj bevezetésével viszont elébe mennek annak, hogy a felhasználók kijátsszák a fiókmegosztás szabályait, ugyanis így lesz rá lehetőség, csak nem ingyen. A streamingszolgáltató viszont hangsúlyozta, hogy nem az a céljuk, hogy büntessék a felhasználókat. Felhívták a figyelmet, hogy a Standard- és a Premium-előfizetőknek eddig is lehetőségük volt legálisan a fiókmegosztásra, adott számú másik használóval. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem