5 °C Budapest
TV remote control in the foreground, Video on demand screen in the blurry background, streaming

Vége a mutyizásnak a Netflix-fiókokkal: megfizetteti a szolgáltató a trükközőkkel a kiesést

2022. március 17. 13:05

Megálljt parancsol a Netflix annak a gyakorlatnak, hogy egy előfizetést több különböző háztartás - családi, baráti társaságok együtt - használjon, a jelszavak megosztásával. A streamingszolgáltatónak elege lett abból, hogy a több eszközön engedélyezett használat vége az lett, hogy sokan engednek hozzáférést olyan családtagoknak, barátoknak, akik nem is egy háztartáshoz tartoznak. Azoknak, akik más előfizetését használnák, hamarosan extra díjat kell majd fizetniük.

Megelégelte a Netflix, hogy sok előfizetése osztja meg a fiókja használatát másokkal, akikkel nem is egy háztartásban él. A probléma nem újkeletű, a jelszómegosztás ugyanis a háztartáson kívül élőkkel  eddig is szabályellenes volt, viszont eddig érdemben nem tudták ellenőrizni, és tenni ellene. Most szigorúbb fellépéssel próbálnak végetvetni a közös használatú fiókok korszakának. Ez pedig nem csak a külföldi, hanem a magyar felhasználókat is érinti majd. Valószínűleg sokan lehetnek, akiknek extra díjat kell fizetniük hamarosan. Egyelőre azonban mindössze három országban, Chilében, Costa Ricán és Peruban vezetik be az új rendszert teszt jelleggel. Az extra díj nagyjából 1000 forint körül alakul - adta hírül a BGR.

A Netflix szerint a jelszómegosztás akadályozza, hogy bővüljön a felhasználói köre, ezzel pedig sok pénztől is elesik a szolgáltató. Az extra díj bevezetésével viszont elébe mennek annak, hogy a felhasználók kijátsszák a fiókmegosztás szabályait, ugyanis így lesz rá lehetőség, csak nem ingyen. A streamingszolgáltató viszont hangsúlyozta, hogy nem az a céljuk, hogy büntessék a felhasználókat. Felhívták a figyelmet, hogy a Standard- és a Premium-előfizetőknek eddig is lehetőségük volt legálisan a fiókmegosztásra, adott számú másik használóval. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 47. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/47. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 48. héten 600 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16