Ezekkel a lehetőségekkel tényleg könnyű a tanítás: próbáld ki!

Ezekkel a lehetőségekkel tényleg könnyű a tanítás: próbáld ki!

2020. április 19. 17:09

A COVID-19 teremtette járványügyi helyzet soha nem látott kihívás elé állította a tanárokat, a diákokat és a szülőket. De számos okos megoldást kínálkozik a digitális oktatásra.

Íme négy egyszerű módszer, amellyel bárki, otthonról használhatja a Google Earth-öt tanulási eszközként, vagy akár egyszerűen új helyek megismerésére.

Járd körbe a világot a “Jó napom van" funkció kiválasztásával

A “Jó napom van" funkció visszaadja azt az érzést, mint amikor a forgó földgömbre véletlenszerűen bökünk rá - a dobókocka ikonnal felfedezhetjük a világot és váratlan helyekre juthatunk el virtuálisan.

Mérd meg a világot

Tűnődtél már azon, hogy milyen messze van az otthonod a Húsvét-szigetektől? A Google Earth mérőeszközével könnyedén mérhetünk távolságokat és útvonalakat, egyben azt is megtudhatjuk hogy mennyi időt venne igénybe, ha a kiválasztott helyre gyalog, úszva, esetleg evezve akarnánk eljutni.

Fedezd fel a Google Earth Voyager játékait és képeit

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mennyit tudsz a világ nemzeti parkjairól? Felismered a pingvin hangját? Pár kattintással bárki tesztelheti tudását a nemzeti parkok, az állatok hangjai vagy az űrkutatás területén. A diákok kipróbálhatják az Earth Bingót, vagy ABC-kkel ismerkedhetnek meg műholdas képek segítségével.

Látogass el a Google oktatási partnereinek webhelyére

A hallgatók továbbfejleszthetik geo-írástudásukat, és inspirációt kaphatnak a National Geographic segítségével. A "Megosztás a Google Classroom-ba" gombra kattintva a PBS Learning Media World Explorers videóinak gyűjteményét és óraterveit az egész osztálynak eljuttathatja.

A Google Earth Education angol nyelvű oldalán további hasznos anyagokat és oktatási tevékenységek találhatók, azok az oktatók, akik pedig kapcsolatba lépnének egymással, hogy megosszák ötleteiket és tippjeiket a program  osztálytermi hasznosításáról, ellátogathatnak az oktatási közösség fórumára, valamint követhetik az alkalmazást Twitteren és Facebookon egyaránt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?