9 °C Budapest

Kína elnöke kiakadt!

2010. március 9. 15:02

A távol-keletről egymás után érkező milliárdosok arra késztetik a londoni prémium ingatlanpiaccal foglalkozó ügynökségeket, hogy új stratégiákat dolgozzanak ki a vevők igényeinek kielégítése érdekében. A napokban egy kínai férfi 33 millió fontot fizetett egy hatszintes kastélyért, amivel érzékeltette, hogy az oroszok, az indiaiak és a közel-keletről érkezők mellett már a kínaiak is kopogtatnak a világpiaci trendekre fittyet hányó lakáspiacon.

A Kínai Népi Kongresszus március 5-ei megnyitóján Wen Jiabao, a Kínai Népköztársaság elnöke ígéretet tett arra, hogy véget vet a lakáspiacon tapasztalható spekulációnak, véleménye szerint tarthatatlan, hogy miközben világszerte csökkennek az árak, vagy csak mérsékelt növekedés tapasztalható, addig Kínában az elmúlt két év legnagyobb növekedését mértékét az elmúlt hónapban.

Így változtak a lakásárak: lássuk a számokat!

Jiang Weixin lakásügyi- és városfejlesztési miniszter hozzátette, a kínai kormány eltökélt szándéka kordában tartani a lakásárakat.

Akit hidegen hagy az intelem


Joseph Lau

Az 57 éves Joseph Lau ellentmondásos vállalati ügyletek kapcsán tett szert a vagyonára még a 90-es években. A hongkongi születésű férfi vagyonát 2,5 milliárd fontra becsülik, mellyel a Forbes magazin által összeállított listán a leggazdagabb ötszáz között szerepel.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Lau nem kevesebb, mint 33 millió fontot fizetett egy londoni ingatlanért, a hatszobás kastély az előkelő Eaton Square-en található. A díszes, fehér stukkós homlokzattal ellátott ingatlan saját mozival, medencével, edzőteremmel is rendelkezik, a személyzet számára külön részleg került kialakításra.

Joseph Lau jelenleg a Kínai Ingatlan Holding vezérigazgatója, bár a kastélyt az egyik offshore cége vásárolta, mindenki számára nyilvánvaló, hogy magáncélra használja majd.

Az impozáns villa az Eaton Square-en

A Merrill Lynch legfrissebb jelentése szerint már csak az Egyesült Államokban, Németországban és Japánban van több dollármilliárdos, mint Kínában, két éve a briteket is megelőzték.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?