Kína elnöke kiakadt!

2010. március 9. 15:02

A távol-keletről egymás után érkező milliárdosok arra késztetik a londoni prémium ingatlanpiaccal foglalkozó ügynökségeket, hogy új stratégiákat dolgozzanak ki a vevők igényeinek kielégítése érdekében. A napokban egy kínai férfi 33 millió fontot fizetett egy hatszintes kastélyért, amivel érzékeltette, hogy az oroszok, az indiaiak és a közel-keletről érkezők mellett már a kínaiak is kopogtatnak a világpiaci trendekre fittyet hányó lakáspiacon.

A Kínai Népi Kongresszus március 5-ei megnyitóján Wen Jiabao, a Kínai Népköztársaság elnöke ígéretet tett arra, hogy véget vet a lakáspiacon tapasztalható spekulációnak, véleménye szerint tarthatatlan, hogy miközben világszerte csökkennek az árak, vagy csak mérsékelt növekedés tapasztalható, addig Kínában az elmúlt két év legnagyobb növekedését mértékét az elmúlt hónapban.

Így változtak a lakásárak: lássuk a számokat!

Jiang Weixin lakásügyi- és városfejlesztési miniszter hozzátette, a kínai kormány eltökélt szándéka kordában tartani a lakásárakat.

Akit hidegen hagy az intelem


Joseph Lau

Az 57 éves Joseph Lau ellentmondásos vállalati ügyletek kapcsán tett szert a vagyonára még a 90-es években. A hongkongi születésű férfi vagyonát 2,5 milliárd fontra becsülik, mellyel a Forbes magazin által összeállított listán a leggazdagabb ötszáz között szerepel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Lau nem kevesebb, mint 33 millió fontot fizetett egy londoni ingatlanért, a hatszobás kastély az előkelő Eaton Square-en található. A díszes, fehér stukkós homlokzattal ellátott ingatlan saját mozival, medencével, edzőteremmel is rendelkezik, a személyzet számára külön részleg került kialakításra.

Joseph Lau jelenleg a Kínai Ingatlan Holding vezérigazgatója, bár a kastélyt az egyik offshore cége vásárolta, mindenki számára nyilvánvaló, hogy magáncélra használja majd.

Az impozáns villa az Eaton Square-en

A Merrill Lynch legfrissebb jelentése szerint már csak az Egyesült Államokban, Németországban és Japánban van több dollármilliárdos, mint Kínában, két éve a briteket is megelőzték.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?