22 °C Budapest

Kína elnöke kiakadt!

2010. március 9. 15:02

A távol-keletről egymás után érkező milliárdosok arra késztetik a londoni prémium ingatlanpiaccal foglalkozó ügynökségeket, hogy új stratégiákat dolgozzanak ki a vevők igényeinek kielégítése érdekében. A napokban egy kínai férfi 33 millió fontot fizetett egy hatszintes kastélyért, amivel érzékeltette, hogy az oroszok, az indiaiak és a közel-keletről érkezők mellett már a kínaiak is kopogtatnak a világpiaci trendekre fittyet hányó lakáspiacon.

A Kínai Népi Kongresszus március 5-ei megnyitóján Wen Jiabao, a Kínai Népköztársaság elnöke ígéretet tett arra, hogy véget vet a lakáspiacon tapasztalható spekulációnak, véleménye szerint tarthatatlan, hogy miközben világszerte csökkennek az árak, vagy csak mérsékelt növekedés tapasztalható, addig Kínában az elmúlt két év legnagyobb növekedését mértékét az elmúlt hónapban.

Így változtak a lakásárak: lássuk a számokat!

Jiang Weixin lakásügyi- és városfejlesztési miniszter hozzátette, a kínai kormány eltökélt szándéka kordában tartani a lakásárakat.

Akit hidegen hagy az intelem


Joseph Lau

Az 57 éves Joseph Lau ellentmondásos vállalati ügyletek kapcsán tett szert a vagyonára még a 90-es években. A hongkongi születésű férfi vagyonát 2,5 milliárd fontra becsülik, mellyel a Forbes magazin által összeállított listán a leggazdagabb ötszáz között szerepel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lau nem kevesebb, mint 33 millió fontot fizetett egy londoni ingatlanért, a hatszobás kastély az előkelő Eaton Square-en található. A díszes, fehér stukkós homlokzattal ellátott ingatlan saját mozival, medencével, edzőteremmel is rendelkezik, a személyzet számára külön részleg került kialakításra.

Joseph Lau jelenleg a Kínai Ingatlan Holding vezérigazgatója, bár a kastélyt az egyik offshore cége vásárolta, mindenki számára nyilvánvaló, hogy magáncélra használja majd.

Az impozáns villa az Eaton Square-en

A Merrill Lynch legfrissebb jelentése szerint már csak az Egyesült Államokban, Németországban és Japánban van több dollármilliárdos, mint Kínában, két éve a briteket is megelőzték.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM