7 °C Budapest

Kína elnöke kiakadt!

2010. március 9. 15:02

A távol-keletről egymás után érkező milliárdosok arra késztetik a londoni prémium ingatlanpiaccal foglalkozó ügynökségeket, hogy új stratégiákat dolgozzanak ki a vevők igényeinek kielégítése érdekében. A napokban egy kínai férfi 33 millió fontot fizetett egy hatszintes kastélyért, amivel érzékeltette, hogy az oroszok, az indiaiak és a közel-keletről érkezők mellett már a kínaiak is kopogtatnak a világpiaci trendekre fittyet hányó lakáspiacon.

A Kínai Népi Kongresszus március 5-ei megnyitóján Wen Jiabao, a Kínai Népköztársaság elnöke ígéretet tett arra, hogy véget vet a lakáspiacon tapasztalható spekulációnak, véleménye szerint tarthatatlan, hogy miközben világszerte csökkennek az árak, vagy csak mérsékelt növekedés tapasztalható, addig Kínában az elmúlt két év legnagyobb növekedését mértékét az elmúlt hónapban.

Így változtak a lakásárak: lássuk a számokat!

Jiang Weixin lakásügyi- és városfejlesztési miniszter hozzátette, a kínai kormány eltökélt szándéka kordában tartani a lakásárakat.

Akit hidegen hagy az intelem


Joseph Lau

Az 57 éves Joseph Lau ellentmondásos vállalati ügyletek kapcsán tett szert a vagyonára még a 90-es években. A hongkongi születésű férfi vagyonát 2,5 milliárd fontra becsülik, mellyel a Forbes magazin által összeállított listán a leggazdagabb ötszáz között szerepel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lau nem kevesebb, mint 33 millió fontot fizetett egy londoni ingatlanért, a hatszobás kastély az előkelő Eaton Square-en található. A díszes, fehér stukkós homlokzattal ellátott ingatlan saját mozival, medencével, edzőteremmel is rendelkezik, a személyzet számára külön részleg került kialakításra.

Joseph Lau jelenleg a Kínai Ingatlan Holding vezérigazgatója, bár a kastélyt az egyik offshore cége vásárolta, mindenki számára nyilvánvaló, hogy magáncélra használja majd.

Az impozáns villa az Eaton Square-en

A Merrill Lynch legfrissebb jelentése szerint már csak az Egyesült Államokban, Németországban és Japánban van több dollármilliárdos, mint Kínában, két éve a briteket is megelőzték.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm