17 °C Budapest

Alkudozhatsz a románokkal - idén kénytelenek engedni

2009. május 27. 18:02

A neves Jones Lang LaSalle ingatlan szaktanácsadó cég előrejelzése szerint nem lélegezhetnek fel a bolgár és a román lakástulajdonosok, mivel a két ország ingatlanpiaca még nem érte el a mélypontot. A cég elemzése szerint Szófiában 12 %-os, míg Bukarestben 20 %-os árcsökkenés várható az idei évben.

A tanácsadó cég szakértői úgy vélik, hogy a folyamatosan és fokozatosan csökkenő tendencia legalább az év végéig kitart. Fordulatra legkorábban a 2010-es évben kerülhet sor úgy Bulgáriában, mint Romániában.

A külföldi befektetők még hosszú hónapokig távol maradhatnak a két ország ingatlanpiacától, a jelzáloghitelek szigorítása és a kihelyezések visszaesése tovább nehezíti az eladók dolgát.

Számos elemző úgy véli, hogy a potenciális vásárlók egyelőre inkább kivárnak, de a megfelelő pillanatban visszatérhetnek a jelenleg rendkívül széles kínálattal rendelkező lakáspiacra. Az árak további csökkenése a vevők többségét a vásárlások elhalasztására ösztönzi.

A korábban a külföldiek körében oly népszerű Fekete-tenger partján fekvő apartmanokhoz és a síparadicsomokban épült ingatlanokhoz a korábbiakhoz képest alkalmi áron lehet hozzájutni.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?