22 °C Budapest

Kedvezményes lakásbérleti program az Elephant Holdingtól

Pénzcentrum
2008. augusztus 7. 11:19

Egy Nyugat-Európában már jól bevált módszer jelenik meg Magyarországon is. Azok a lakásépítők, akik jelentős lakás-készlettel rendelkeznek, kedvezményes feltételekkel nyújtanak bérleti lehetőséget vásárlóiknak arra az időszakra, amíg lakásuk elkészül. A konstrukciót itthon a zöldövezeti fejlesztéseiről ismert Elephant Holding vezeti be.

A cég széles körben végzett igényfelmérést követően döntött úgy, hogy elindítja a kísérleti programot, melynek keretében az Elephant vevői 50%-os kedvezménnyel bérelhetnek lakást, addig, amíg új otthonuk elkészül. Az "Kedvezményes lakásbérlet" névre keresztelt program során befektetésként vásárolt, jelenleg kihasználatlan lakásokat adnak bérbe.

Az Elephant Holding Zrt. a lakásvásárlás egy nehéz szakaszában igyekszik segítséget nyújtani. Hol lakjon a család, ha az előző lakást már eladták, de az új még nincs kész? Hogyan lehet csökkenteni a költözés, az új finanszírozás (hitel, lakáslízing) kezdő költségeit? A program keretében a költözni vágyók kényelmesen, gyorsan juthatnak olyan bérleti lehetőséghez, ami minőségben és elhelyezkedésében is hasonló (zöldövezet), mint a kiválasztott otthon, az 50%-kal csökkentett bérleti díj ugyanakkor könnyít a lakásvásárlás kezdeti anyagi terhein.

Csikós Balázs szerint az Elephant új szolgáltatása jelzi, hogy új tendencia kezd érvényesülni az ingatlanforgalmazásban: "Már nem elég csak jó minőségű lakásokat építeni, a jó termék szintjéről feljebb kell lépni a jó szolgáltatás szintjére, ennek egyik példája a Kedvezményes lakásbérlet program."

Jelenleg kiadó lakások közül lehet válogatni a XVIII. kerületi Zaragoza Kertben és a XVI. kerületben található Malomdomb Lakóparkban is. Az egyszobás lakások bérleti díja 30 ezer forint, a kétszobásoké 40 ezer forint, a három szobás lakásoké 50 ezer forint / hó.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?