27 °C Budapest

Kedvezményes lakásbérleti program az Elephant Holdingtól

Pénzcentrum
2008. augusztus 7. 11:19

Egy Nyugat-Európában már jól bevált módszer jelenik meg Magyarországon is. Azok a lakásépítők, akik jelentős lakás-készlettel rendelkeznek, kedvezményes feltételekkel nyújtanak bérleti lehetőséget vásárlóiknak arra az időszakra, amíg lakásuk elkészül. A konstrukciót itthon a zöldövezeti fejlesztéseiről ismert Elephant Holding vezeti be.

A cég széles körben végzett igényfelmérést követően döntött úgy, hogy elindítja a kísérleti programot, melynek keretében az Elephant vevői 50%-os kedvezménnyel bérelhetnek lakást, addig, amíg új otthonuk elkészül. Az "Kedvezményes lakásbérlet" névre keresztelt program során befektetésként vásárolt, jelenleg kihasználatlan lakásokat adnak bérbe.

Az Elephant Holding Zrt. a lakásvásárlás egy nehéz szakaszában igyekszik segítséget nyújtani. Hol lakjon a család, ha az előző lakást már eladták, de az új még nincs kész? Hogyan lehet csökkenteni a költözés, az új finanszírozás (hitel, lakáslízing) kezdő költségeit? A program keretében a költözni vágyók kényelmesen, gyorsan juthatnak olyan bérleti lehetőséghez, ami minőségben és elhelyezkedésében is hasonló (zöldövezet), mint a kiválasztott otthon, az 50%-kal csökkentett bérleti díj ugyanakkor könnyít a lakásvásárlás kezdeti anyagi terhein.

Csikós Balázs szerint az Elephant új szolgáltatása jelzi, hogy új tendencia kezd érvényesülni az ingatlanforgalmazásban: "Már nem elég csak jó minőségű lakásokat építeni, a jó termék szintjéről feljebb kell lépni a jó szolgáltatás szintjére, ennek egyik példája a Kedvezményes lakásbérlet program."

Jelenleg kiadó lakások közül lehet válogatni a XVIII. kerületi Zaragoza Kertben és a XVI. kerületben található Malomdomb Lakóparkban is. Az egyszobás lakások bérleti díja 30 ezer forint, a kétszobásoké 40 ezer forint, a három szobás lakásoké 50 ezer forint / hó.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?