1 °C Budapest

Most akkor lesz drágulás vagy nem?

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 08:45

Azon sajtóinformációk, amelyek a szeptemberi gáz- és áramáremelkedésről adtak hírt, tévesnek bizonyulnak, legalábbis az árhatósági jogkört gyakorló gazdasági minisztériumnál emelésről nem tudnak, amelyet az energiaszolgáltató cégek is megerősítették - olvasható a Napi Gazdaságban.

A Népszabadság hasonló információkkal rendelkezik, igaz, szerintük a negyedévente beépíthető költségekről a bevezetés előtt legkésőbb 30 nappal a bevezetés előtt kell nyilatkozni, a határidő szeptember 1-én jár le.

Jövőre azonban a piacnyitás után, még Felsmann Balázs, a gazdasági tárca szakállamtitkára is elismerte, hogy 10 százalékos villamosenergia-drágulásra számíthatnak a fogyasztók, igaz, mások 30 százalék körüli drágulást várnak.

A hivatalos indok valószínűleg egyébként az lehet majd, hogy a nemzetközi energiaárak nem változtak jelentős mértékben. Csökkenteni azonban semmiképp sem lehet az árakat, hiszen tavaly a hazai gáznagykereskedőnél 80 milliárd forintos hiány keletkezett, amelyet még a piacnyitásig le szeretnének dolgozni.

Szakértők véleménye szerint a központi gázár változatlansága révén az áram hatósági ára sem fog módosulni. Mivel az árakba be kell építeni a nemzetközi árak változását is, emiatt még a jövő év elején sem várható változás.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52