0 °C Budapest

Most akkor lesz drágulás vagy nem?

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 08:45

Azon sajtóinformációk, amelyek a szeptemberi gáz- és áramáremelkedésről adtak hírt, tévesnek bizonyulnak, legalábbis az árhatósági jogkört gyakorló gazdasági minisztériumnál emelésről nem tudnak, amelyet az energiaszolgáltató cégek is megerősítették - olvasható a Napi Gazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Népszabadság hasonló információkkal rendelkezik, igaz, szerintük a negyedévente beépíthető költségekről a bevezetés előtt legkésőbb 30 nappal a bevezetés előtt kell nyilatkozni, a határidő szeptember 1-én jár le.

Jövőre azonban a piacnyitás után, még Felsmann Balázs, a gazdasági tárca szakállamtitkára is elismerte, hogy 10 százalékos villamosenergia-drágulásra számíthatnak a fogyasztók, igaz, mások 30 százalék körüli drágulást várnak.

A hivatalos indok valószínűleg egyébként az lehet majd, hogy a nemzetközi energiaárak nem változtak jelentős mértékben. Csökkenteni azonban semmiképp sem lehet az árakat, hiszen tavaly a hazai gáznagykereskedőnél 80 milliárd forintos hiány keletkezett, amelyet még a piacnyitásig le szeretnének dolgozni.

Szakértők véleménye szerint a központi gázár változatlansága révén az áram hatósági ára sem fog módosulni. Mivel az árakba be kell építeni a nemzetközi árak változását is, emiatt még a jövő év elején sem várható változás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06