21 °C Budapest
Rengeteg sofőrt keresnek: 448 ezer forintos fizetés, B-s jogsi is elég

Rengeteg sofőrt keresnek: 448 ezer forintos fizetés, B-s jogsi is elég

2018. március 28. 14:03

Akár 448 ezer forintos bruttó bért ígérve toboroz buszsofőröket a BKV. Az állásra ráadásul csekély jelentkezési feltételeket állapítottak meg, így például kötelező idegennyelv használatról egyáltalán nincs benne szó, sőt alapfokú végzettség is bőven elegendő a munkakör betöltéséhez.

Új álláshirdetésre figyeltünk fel a BKV hivatalos weboldalán - a facebookon keresztül -, ami mellé egy újraszerkesztett jelentkezési felület is tartozik. A portálon közzétett hirdetmény alapján 2018-ban egy leendő buszsofőr akár 448 ezer forintos bruttó bért is hazavihet.

A BKV legújabb toborzó hirdetménye.

A képen ugyanakkor jól látszik, hogy a 2017-es havi bruttó bér a sofőrök átlagából van számolva, így a 2018-ra előirányzott 12 százalékos bérfejlesztés is átlagban értendő.

A hivatalos oldalán elérhető megújult jelentkező felületen fontos változás például, hogy most már a meglévő jogosítványtípus alapján - szortírozva - lehet jelentkezni. Ez annyit jelent, hogy B, C kategóriával először csupán vezetői tanfolyamra, D kategóriával már egyből egy betöltendő állásra lehet jelentkezni. A tanfolyamok alatt ösztöndíj érhető el, ám tanulmányi szerződés kötése szükséges a vállalattal.

Ezután azonban nincs újdonság a munkakör betöltésének feltételeit illetően:

  • 21. életév,
  • a kiválasztott jogosítvány kategóriában érvényes vezetői engedély,
  • alapfokú végzettség,
  • egészségügyi alkalmassági,
  • érvényes PÁV II. vizsga.

A vállalat mindezek után 1461 forint/órás alapbért ajánl a leendő autóbuszvezetőknek, plusz kollektív szerződés szerint bérpótlékot és juttatásokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Sofőröket bármi áron

Az utóbbi időben több magyar tömegközlekedési nagyvállalat is rákapott arra, hogy különböző járatain kutatja leendő munkatársait. A járművek falára, ablakára kiragasztott állásajánlatok sokszor igen kecsegtető lehetőségeket kínálnak, miközben alig kötnek ki feltételeket. A Pénzcentrum az utóbbi időben számtalan ilyen, újszerű toborzási akcióról is beszámolt:

  • Legutóbb a BKV keresett villamosvezető tanulókat, akik már a tanulási folyamat során is 180, illetve 217 500 forintot zsebelhetnek be
  • Ezt megelőzően a MÁV hirdetett HÉV járatain szintén leendő sofőröket toborozva, ők akkor a tanfolyam idejére 180 500 forintot ígértek, amit egy ösztöndíjprogrammal 50 000 forinttal toltak volna meg havonta

Ennél is korábban a BKV egyébként már próbálkozott ablaküvegre ragasztott hirdetésekkel buszsofőröket keresni, ám annak az ügynek csúnya bonyodalom lett a vége. Sokáig úgy tűnt ugyanis, hogy a leendő sofőrök többet keresnének, mint a már régóta a cégnél dolgozó kollégák. Ez jött át legalábbis a szóróanyagokon látható 400 ezer forintos álomajánlatokból.

Hamar kiderült ugyanakkor, hogy a hirdetésekben feltüntetett fizetések valójában a jelenlegi sofőrök átlagkeresetét jelentette, nem pedig a kezdőbéreket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29