Durva! Családi fotója miatt rúgták ki az állásinterjúról

Durva! Családi fotója miatt rúgták ki az állásinterjúról

2016. május 26. 14:56

Állásinterjú után bejelöl ismerősnek a leendő főnököd, amit nyilván nem azért tesz, hogy ha esetleg mégse téged választ, akkor is tartsátok a kapcsolatot. És igen, biztos lehetsz benne, hogy megnézi, kit is fog alkalmazni. Ne a facebookos életed miatt csússz le álmaid állásáról! Hogy ezt elkerüld, olvasd el ezt a néhány tippet, amit érdemes kipróbálnod.

Már lerágott csont, hogy ittasan bulizós képek ne szerepeljenek rólad a profilodon. Még kicsit szétcsúszottak se. Persze ez is fontos, de a tiltólista sora ennél sokkal hosszabb. 

Pistike, Julcsika, Cukika, meg Macika

Felejtsd el a beceneveket, a munkáltatód egy felelősségteljes felnőtt embert szeretne foglalkoztatni, és ha őszinte akarsz lenni magadhoz, neked se lenne sok bizalmad egy "Cukikához". A neved legyen az, ami a személyidben szerepel. A pároddal közös profilt is kerüld, önálló személyiségek vagytok.

Valódi profilképet

Nagyon kedves dolog, hogy annyira rajongsz a gyerekeidért, hogy még a profilképen is ők mosolyognak. De a saját érdekedben jobb, ha inkább te szerepelsz azon a képen, amivel először találkoznak az emberek. Nem baj, ha úgy gondolod, hogy rólad "lehetetlen jó képet csinálni", akkor se állatos, tájképes, barátos, családos fotót állíts be. Nem véletlenül kapta a profilkép nevet. Ráadásul, ha több azonos nevű felhasználó is van, akkor könnyebben megtalálnak a fotó segítségével, és nem kevernek össze a disznóvicceket posztoló druszáddal.

"Az élet iskolája"

Ha nincs diplomád, nem jártál egyetemre, vagy főiskolára, azzal nincs semmi baj. Ha viszont azt írod be a felsőfokú végzettségedhez, hogy az élet iskolája, azzal van. Mindegy, hogy sértettség, dac, jófejkedés, vagy bármi más áll a dolog mögött, biztos lehetsz benne, hogy negatív fényt vet rád. Inkább hagyd üresen a mezőt.

Pletykálkodás a munkahelyedről

Ha valami nagyon bánt, és muszáj kiadni magadból, mond el otthon a családodnak, vagy munka utána a barátaidnak, de soha ne írd ki facebookra, hogy hülye a kollégád, vagy idegbeteg a főnököd. A legjobb, ha inkább nem is írsz semmit a munkahelyedről.

Nyilvános politizálás

Nagyon jó dolog, ha van véleményed, meglátásaid, kritikáid, és az is nagyon jó, ha ezt nem facebookon teszed közzé. Megvan ennek is a helye, de az nem a közösségi oldalad.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztások és kommentek

Ezek is a véleményed megnyilvánulásának eszközei. Ha szélsőséges, ellenséges, áltudományos, és ezekhez hasonló dolgokat osztasz meg, azok biztos, hogy nem tüntetnek fel téged túl jó színben. Még akkor sem, ha amúgy magánemberként egyetért veled a leendő főnököd.

A kommentjeid is sokat elárulnak rólad, mondjuk azt, hogy mennyire tudod megfogalmazni azt, amit az ismerőseid posztjaira reagálsz. A LOL és az OMG gyakori használata is igen sokat sejtet. Nyugodtan kifejtheted ennél bővebben is.

100 bónuszpontot szereztél

Teljesen rendben van, hogy szórakoztatóak a facebookos játékok, de az idővonaladon ne jelenjen meg. Felszínes jellemre utal, aki nem tölti hasznosan a szabadidejét. Ha pedig munkaidőben került ki a poszt, akkor meg pláne ciki.

(Forrás: JobAngel.blog.hu)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?