22 °C Budapest

Komoly tartozások az APEH adóslistáján

2009. november 4. 17:32

5.32 milliárd forint a rekord a 2009 harmadik negyedévében jogerőre emelkedett APEH tartozások között. A top adósok listáján összesen 181-en szerepelnek, köztük 55 magánszemély is található.

2.96 milliárd forint megállapított adóhiánnyal és 2.36 milliárd forint megállapított jogkövetkezménnyel a KPHS építőipari vállalat 2009 harmadik negyedévének legnagyobb adótartozója. A listán rajta kívül még 125 nem magánszemély található, azon cégek és egy önkormányzat, amelyek megállapított adótartozása az előző negyedévben elérte a 100 millió forintot.

A magánszemélyek közül a 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkezők nevét, lakcímét és tartozásait köteles az APEH minden negyedév után 30 napon belül publikálni az adózás rendjéről szóló törvény értelmében. A közlemény szerint a magánszemélyek közül a legutóbbi időszak legnagyobb adótartozását Kántor Péter kiskunhalasi lakos hozta össze, aki a 254 millió forintos adótartozásával és a 229 millió forint megállapított jogkövetkezménnyel még a vállalati mezőnyben is az első harmad vége körül szerepelne.

A lajstromban megtalálható egy önkormányzat is. A Békés megyében fekvő Csorvás város 571 millió forint adótartozással szerepel a lista "előkelő" 14. helyén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A felsorolásban összesen több mint 40 milliárd forint adótartozás van számba véve, és ehhez mintegy 20 milliárd forint jogkövetkezmény társul. Az 1 milliárd forintnál is nagyobb összes tartozással rendelkező vállalkozások száma tizenöt, a 100 millió forint feletti összes tartozással rendelkező magánszemélyek pedig kilencen vannak. Közülük Német Attila András pécsi lakos háromszor is szerepel a névsorban, mindháromszor horribilis, 110-140 milliós összegekkel.

Az APEH nagy összegű adósok listáját ide kattintva nézheti meg.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24