20 °C Budapest

Újabb ingatlanadó terv: senki sem menekül...

Pénzcentrum
2007. október 9. 09:15

Továbbra sem tud dönteni a kormány az ingatlanadóról. A legújabb tanulmány szerint mindenki fizetne, és a cégek levonhatnák az iparűzési vagy társasági adójukból. Viszont a magánszemélyek helyzete egyelőre nincs tisztázva, ők csak fizetnének - írja a Világgazdaság.

A hírek szerint csak akkor lenne értelme bevezetni az ingatlanadót, ha az abból származó bevétel legalább néhány száz milliárd forint lenne, a jelenleg tervezett bevétel 150-470 milliárd forint. Ehhez viszont a magánszemélyeknek is fizetniük kell.

A cégek általi befizetések jelentős hatással lennének a többi általuk fizetett adóra, ugyanis a fizetendő iparűzési adót felére, vagy a társasági és osztalékadót kétharmadára csökkentené.

A magánszemélyek tulajdonában álló ingatlanok értékét, vagyis az adó alapját a luxusadó szabályozásban szereplő módon állapítanák meg, viszont az még kérdéses, hogy a személyi jövedelemadóból levonható lenne e az új adónem.

Ez a kormány szerint hozzájárulna a gazdaság kifehérítéséhez, viszont jelentős adminisztratív terhekkel járna. Az ebből befolyt plusz bevételeket a kormány pedig az adómértékek általános csökkentésére használná fel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mentesség gyakorlatilag nincs az új tervezte alól, vagyis mindenkinek fizetnie kell, még a beépítetlen belterületi telkek után is. Viszont a csalásra ad újra okot az a részlet, hogy azok, akiknek nincs jövedelme, nem fizetnének adót, vagyis az ingatlan után csak a tulajdonoscsere után kellene fizetni.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18