27 °C Budapest

GKM: támadás balról

Pénzcentrum
2004. február 9. 08:40

A hétvégén Horn Gyula gondoskodott róla, hogy továbbra se kerüljön le a napirendről a Gazdasági Minisztérium kérdésköre. A volt miniszterelnök a köztévének adott nyilatkozatában bírálta a gazdasági tárcát az M5-ös autópályáról folyó tárgyalások miatt.

Az SZDSZ vezette minisztérium az utóbbi időben folyamatos direkt és indirekt támadásoknak van kitéve, számos pletyka szólt már Csillag István miniszter menesztéséről, a minisztérium feldarabolásáról. Az SZDSZ természetesen nem támogatja az ilyen jellegű terveket.

A legutóbbi állítólagos ötlet az EU-ba távozó miniszterek kapcsán merült fel. Ennek keretében az MSZP esetleg összevonná a területfejlesztési és infrastrukturális feladatokat egy minisztériumban, amely megnyitná az utat a gazdasági tárca felszabadulása irányába. A gazdasági tárcát a Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc, vagy Szekeres Imre szerezhetné meg.

A helyzetet nagyban bonyolítja (vagy egyszerűsíti), hogy az SZDSZ kiáll Csillag mellett, elmozdításáról hallani sem akar. Kuncze Gábor szerint nem tesz jót az autópálya kivásárlásának, hogy folyamata nyilvánosság előtt zajlik, amelyet nem a minisztérium kezdeményezett. Csillag sorsa nagyban múlhat azon, hogy hogyan záródnak az M5-ös kapcsán folyó tárgyalások, amelyeket nagyban megnehezít Medgyessy Péter kicsit könnyelmű kijelentése, miszerint március 12-től matricával lehet használni a sztrádát.

Egészben talán az a megdöbbentőbb, hogy autópálya kapcsán a kormány magas labdák sorozatát dobja az ellenzék elé, amely elveszi az alapvetően pozitív cél politikai előnyeit.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?