25 °C Budapest

GKM: támadás balról

Pénzcentrum
2004. február 9. 08:40

A hétvégén Horn Gyula gondoskodott róla, hogy továbbra se kerüljön le a napirendről a Gazdasági Minisztérium kérdésköre. A volt miniszterelnök a köztévének adott nyilatkozatában bírálta a gazdasági tárcát az M5-ös autópályáról folyó tárgyalások miatt.

Az SZDSZ vezette minisztérium az utóbbi időben folyamatos direkt és indirekt támadásoknak van kitéve, számos pletyka szólt már Csillag István miniszter menesztéséről, a minisztérium feldarabolásáról. Az SZDSZ természetesen nem támogatja az ilyen jellegű terveket.

A legutóbbi állítólagos ötlet az EU-ba távozó miniszterek kapcsán merült fel. Ennek keretében az MSZP esetleg összevonná a területfejlesztési és infrastrukturális feladatokat egy minisztériumban, amely megnyitná az utat a gazdasági tárca felszabadulása irányába. A gazdasági tárcát a Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc, vagy Szekeres Imre szerezhetné meg.

A helyzetet nagyban bonyolítja (vagy egyszerűsíti), hogy az SZDSZ kiáll Csillag mellett, elmozdításáról hallani sem akar. Kuncze Gábor szerint nem tesz jót az autópálya kivásárlásának, hogy folyamata nyilvánosság előtt zajlik, amelyet nem a minisztérium kezdeményezett. Csillag sorsa nagyban múlhat azon, hogy hogyan záródnak az M5-ös kapcsán folyó tárgyalások, amelyeket nagyban megnehezít Medgyessy Péter kicsit könnyelmű kijelentése, miszerint március 12-től matricával lehet használni a sztrádát.

Egészben talán az a megdöbbentőbb, hogy autópálya kapcsán a kormány magas labdák sorozatát dobja az ellenzék elé, amely elveszi az alapvetően pozitív cél politikai előnyeit.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22