2019. július 18. csütörtök Frigyes

Új világ jön a családtámogatásoknál: napokon belül indul a pénzosztás


Július 1-jén új világ kezdődik a magyar családtámogatási rendszerben: nemcsak a babaváró hitel, a falusi CSOK, és a nagycsaládosok újautó-vásárlási támogatása indul el, hanem a meglévő CSOK egyes szabályait is átírta a kormány. Mivel tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg még a megválaszolatlan kérdés, ezért a Pénzcentrum a jövő héten tematikus hét keretében boncolgatja majd tovább az családtámogatási program részleteit.

Kevesebb, mint két hét, július 1-jén új világ kezdődik a magyar családtámogatási rendszerben: elrajtol a családvédelmi program, köztük a kifejezetten otthonteremtésre vonatkozó kedvezmények is. Mint ismert, nemcsak a babaváró hitel, a nagycsaládosok autóvásárlási programja, és a falusi CSOK indul el, hanem a meglévő CSOK egyes szabályait is átírta a kormány. Konkrétan az alábbi elemekről van szó:

  • Fiatal házasok kamatmentes gyermekvállalási hitele/támogatása
  • A CSOK kedvezményes hitelének kiterjesztése
  • A falusi csok bevezetése
  • Jelzáloghitel-elengedés
  • Négy gyeremeket vállaló nők szja-mentessége
  • Nagycsaládosok újautó-vásárlási támogatása
  • Teljes bölcsődei ellátás
  • Nagyszülői gyed

Az új családtámogatási programmal kapcsolatos legfontosabb részleteket a Pénzcentrum már lassan 5 hónapja kiemelten kezeli, de tisztában vagyunk vele, hogy akad még bőven megválaszolatlan kérdés a támogatásokkal kapcsolatban. Éppen ezért a jövő héten még az eddigieknél is jobban fókuszálunk majd a program egyes elemeire, köztük kiemelten - a visszajelzések alapján leginkább várt - a babaváró támogatásra. Összefoglalóink mellett kitérünk majd az egyes elemek igénylésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókra és természetesen az egyedi ügyfelekre vonatkozó kérdésekre is.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

07.18-07.24
Országos

Spar

07.18-07.24
Országos

Aldi

07.18-07.24
Országos

Lidl

07.18-07.24
Országos

Praktiker

07.11-07.22
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos