Kevesen tudják, pedig már ez is tilos: súlyos büntetést kockáztatnak a magyar háztulajok

Pénzcentrum2023. április 30. 18:59

Ezen a héten is egy csokorba szedtük nektek a legfontosabb gazdasági-pénzügyi híreinket. Legyen szó a munkaerőpiacról, ingatlanpiacról, biztosításokról, a befektetésekről vagy épp a rezsit, bevásárlást, esetleg egészséget övező kérdésekről, szerkesztőink ezúttal is kitettek magukért.

A legnagyobb érdeklődésre a 17. héten a "Súlyos büntetést kockáztatnak a magyar háztulajok: kevesen tudják, de már ez is tilos" című cikkünk volt (ezért választottuk ezt összefoglalónk címének is), amelyben azt jártuk körbe, hogy napjainkban sok társasház kamerarendszert üzemeltet a társasház biztonsága és védelme, elsősorban a betörések elkerülése céljából, sokan azonban nem tudják, hogy ezek elhelyezésére és üzemeltetésére szigorú jogszabályi előírások vannak.

A cikkben kiemeltük, hogy a jogsértő kamerahasználat sértheti a társasházba belépő személyek lakók, látogatók, szolgáltatók személyiségi jogait. Ezért bizonyos meghatározott esetekben a kamerarendszer használata miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatát és adott esetben jelentős bírságot, vagy a személyiségi jogok megsértése miatt indított polgári peres eljárást vonhat maga után. További részletek itt:

A 17. hét legfontosabb hírei a Pénzcentrumon

De nem ez volt az egyetlen cikk, amelyre őrületes olvasói érdeklődés mutatkozott a 17. héten. Ne is menjünk messzebb, hosszuú halmozódási időszak után szombat este elvitték minden idők 4. legnagyobb Ötöslottó főnyereményét. Ezzel kapcsolatban írtunk arról, hogy az egyik műsorvezető, Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd kezén múlott a főnyeremény sorsa, de szót ejtettünk arról is, hogy hiába szorongatja a nyertes lottószelvényt a két szerencsés játékos, még nem dőlhetnek hátra. Sőt, bemutattuk azokat a korábbi ötöslottó-nyerteseket is, akik kitöltötték a Szerencsejáték Zrt.  ún. "Nagynyertes kérdőívét".

Na persze a bulvárosabb témákon túl számos mélyebb gazdasági és pénzügyi téma is terítékre került. Legyen szó a munkaerőpiacról, ingatlanpiacról, biztosításokról, a befektetésekről vagy épp a rezsit, bevásárlást, esetleg egészséget övező kérdésekről, szerkesztőink ezúttal is kitettek magukért. Az alábbiakban ezeket válogattuk egy csokorba, hogy véletlenül se maradj le a legfontosabb hírekről. Először azonban ajánljuk figyelmedbe a CashTag legújabb részét, amelyben egy Netflixen futó sorozat alapján beszélgettünk arról, lehetséges-e könnyen meggazdagodni. Íme:

Amennyiben szereted a videós tartalmakat, és a gazdasági-pénzügyi híreket is inkább így követnéd, ajánljuk figyelmedbe a Pénzcentrum hivatalos TikTok-csatornáját, ahol napi rendszerességgel hozzuk a legizgalmasabb tartalmakat, zanzásítva mindössze 1 percben. És akkor elérkeztük a 17. hét legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb pénzcentrumos cikkeihez. A teljes írás elolvasásához kattints az alábbi képes ajánlókra!

Címkék:
pénzcentrum.hu, magyarország, hírek, pénzügyek, gazdaság, lakossági pénzügyek, heti összefoglaló, gazdasági hírek, friss hírek,