21 °C Budapest
Woman Blowing Her Nose With Handkerchief In Public Parkf. Sick Young Woman With Seasonal Influenza Blowing Her Nose On A Tissue. Seasonal Virus Infection. Chronic Disease Control, Allergy Induced Asthma Remedy And Chronic Pulmonary Disease Concept.

Kegyetlen népbetegség tombol a magyarok között: egyre több a beteg, óriási összegeket költenek erre

2024. május 17. 15:33

Légszennyezettség, erős pollenszennyezettség, szárazság, korai tavaszi hőhullámok – ezek mind az allergiások életét teszik egyre nehezebbé - olvasható az OTP Egészségpénztár közleményében. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szerint két évtized alatt 272%-kal lett több az asztmától szenvedők száma hazánkban.  

Világszerte május első keddje – idén május 7-e volt– az asztma elleni küzdelem napja, ugyanakkor évről-évre egyre többen szenvednek a betegség következményeitől. A világon mintegy 300 millió embert érint a légutak eme krónikus gyulladásos betegsége, ám meglepő adatokra világított rá legutóbbi tanulmányában az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet: két évtized alatt ugyanis közel háromszorosára nőtt az érintettek száma, hazánkban 300 ezer diagnosztizált asztmás élt 2022-ben. Az asztma komoly betegség, meghatározza az érintettek mindennapjait és életminőségét, gyakran ismétlődő légszomj és zihálás jellemzi.

Az asztmások számára segítség lehet az egészségpénztári számla, hiszen segítségével több forrásuk lehet a napi szinten használt inhalátorra, pipára, légzőizom-erősítőre, légzésmérőre, BiPAP készülékre és a kapcsolódó maszkra, párásítóra, melyek csökkentik a tünetek súlyosságát, és megelőzik a rohamok kialakulását. Az OTP Egészségpénztár adatai szerint évről-évre növekszik az egészségpénztári számlákról gyógyászati segédeszközökre fordított összeg, amely 2024 első negyedében meghaladta a 252 millió forintot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm