Mature female in warm clothing, serving hot drink at local voluntary soup kitchen, smiling

Tömegek álltak sorban ingyenebédért Pesten: egyre többen nyomorognak

2022. december 25. 19:25

Karácsony mindhárom napján ételosztást tart a rászorulók számára az Ételt az Életért Alapítvány a Népligetben, a Planetárium épülete előtt. Egyre többen állnak sorban az ételért, ez így volt szombat és vasárnap is. Az érkezők meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza.

Idén is megszervezte az Ételt az Életért Alapítvány a rászorulók számára az ételosztást. Egyre többen állnak sorba, gyorsan elfogynak a karszalagok is, a rászorulók pedig meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza.

A szervezők tapasztalata szerint a válság hatása érezhető az ételosztáson, a rendszeres évközbeni alkalmakhoz képest rengeteg új arc van, akikről kívülről talán nem is látszik, hogy rászorulók, és feltűnően sok a gyerek. Az aznapra szánt 1 000 adag melegétel rendkívül gyorsan elfogyott, tehát legalább ennyien vettek részt a 24-i eseményen, de 26-ára várják a legtöbb embert.

A főzési alapanyagok közül van, ami 100 százalékos áremelkedésen ment keresztül az utóbbi pár hónapban

- írta a segélyszervezet sajtóközleményükben, akik ezen kívül csak az ételszállításhoz szükséges üzemanyagra 5 millió forinttal többet kényszerülnek elkölteni, mint a korábbi években. Az érkezők meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza. A hatósági áras élelmiszerek helyett más, hasznos főzési alapanyagok kerülnek majd a segélycsomagba, mint pl. sárgaborsó, rizs, tartós tej, konzervek, valamint csokoládé és csemegék.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A karácsonyi ételosztás első napján December 25-én gyorsan elfogyott az 1000 karszalag, de 26-án folytatják az akciót.

A karácsonyi időszak alatt mintegy 2 000 adag bablevessel, székelykáposztával és lencsével készülnek a rászorulóknak az ünnepi hétvégére. A vasárnapi nap során is ezer karszalagot tudtak szét osztani, az emberek pedig már kora reggel óta várták a karszalagokat - emelték ki az Alapítvány Facebook oldalán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05