Mature female in warm clothing, serving hot drink at local voluntary soup kitchen, smiling

Tömegek álltak sorban ingyenebédért Pesten: egyre többen nyomorognak

2022. december 25. 19:25

Karácsony mindhárom napján ételosztást tart a rászorulók számára az Ételt az Életért Alapítvány a Népligetben, a Planetárium épülete előtt. Egyre többen állnak sorban az ételért, ez így volt szombat és vasárnap is. Az érkezők meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza.

Idén is megszervezte az Ételt az Életért Alapítvány a rászorulók számára az ételosztást. Egyre többen állnak sorba, gyorsan elfogynak a karszalagok is, a rászorulók pedig meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza.

A szervezők tapasztalata szerint a válság hatása érezhető az ételosztáson, a rendszeres évközbeni alkalmakhoz képest rengeteg új arc van, akikről kívülről talán nem is látszik, hogy rászorulók, és feltűnően sok a gyerek. Az aznapra szánt 1 000 adag melegétel rendkívül gyorsan elfogyott, tehát legalább ennyien vettek részt a 24-i eseményen, de 26-ára várják a legtöbb embert.

A főzési alapanyagok közül van, ami 100 százalékos áremelkedésen ment keresztül az utóbbi pár hónapban

- írta a segélyszervezet sajtóközleményükben, akik ezen kívül csak az ételszállításhoz szükséges üzemanyagra 5 millió forinttal többet kényszerülnek elkölteni, mint a korábbi években. Az érkezők meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza. A hatósági áras élelmiszerek helyett más, hasznos főzési alapanyagok kerülnek majd a segélycsomagba, mint pl. sárgaborsó, rizs, tartós tej, konzervek, valamint csokoládé és csemegék.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A karácsonyi ételosztás első napján December 25-én gyorsan elfogyott az 1000 karszalag, de 26-án folytatják az akciót.

A karácsonyi időszak alatt mintegy 2 000 adag bablevessel, székelykáposztával és lencsével készülnek a rászorulóknak az ünnepi hétvégére. A vasárnapi nap során is ezer karszalagot tudtak szét osztani, az emberek pedig már kora reggel óta várták a karszalagokat - emelték ki az Alapítvány Facebook oldalán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem