28 °C Budapest
A gloved doctor or health care professional applies a patch or adhesive bandage to a girl or young woman after vaccination or drug injection. The concept of medicine and health care, vaccination and treatment of diseases. First aid services.

A Bexsero oltás mikor esedékes és mi ellen véd? Mennyi a Bexsero oltás ára?

2022. június 25. 22:01

Gyakran hallhatjuk a védőoltások témakörében felmerülni a Bexsero oltás nevét, ami a legnépszerűbb szabadon választható oltások közé tartozik. A Bexsero oltás milyen betegségek ellen nyújt védelmet és a Bexsero oltás mikor esedékes a gyerekeknél? Mennyi a Bexsero oltás ára, Bexsero oltás hol kapható?

Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a Bexsero oltás kapcsán: Bexsero oltás mi az, mi ellen jó a Bexsero oltás, Bexsero oltás mikor kell beadni? Hányszor kell beadatni valakinek a Bexsero oltást ahhoz, hogy hatásos legyen az agyhártyagyulladás elleni védelem? Ennyi volt a Bexsero oltás ára 2021 évében és ennyibe kerül a Bexsero oltás 2022 során is!

A Bexsero oltás mire jó?

A Bexsero oltás egy B csoportú Meningococcus vakcina, ami a Neisseria meningitidis nevű baktérium okozta megbetegedésekkel szemben nyújt védelmet. Ez a baktérium olyan életveszélyes fertőzéseket okozhat, mint a meningitis, köznyelven agyhártyagyulladás, illetve a gerincvelőt védő hártyák gyulladását és vérmérgezést, azaz szepszist is előidézhet. A Bexsero oltás serkenti az ezekkel a betegségekkel szembeni természetes védekezőképességünket.

Bexsero oltás hány éves kortól adható?

A Bexsero oltás 2 hónapos kortól adható be gyerekeknek, azonban minden esetben szükséges felderítenünk, hogy gyermekünk milyen gyógyszerekre, természetes és mesterséges anyagokra allergiás, nehogy súlyos allergiás reakciót váltson ki a Bexsero oltás. A Bexsero oltás hatásossága csökkenhet tartós immunhiányos betegségek esetén, illetve 50 éves kor felett is.

Bexsero hány oltás kell?

Gyakori kérdés, hogy a Bexsero oltás hanyszor kell beadni, ugyanis eltérő fórumokon más-más információkkal találkozhatunk arról, hogy 2 vagy 3 Bexsero oltás kell-e, illetve, hogy szükséges-e Bexsero emlékeztető oltás. A Bexsero oltás beadható csecsemőknek, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Bexsero oltás beadása előtt fontos tudnunk, hogy nem egyetlen oltásról, hanem egy oltássorozatról van szó:

  • ez 2 és 5 hónap közötti gyermekeknél 3 vakcinából +1 emlékeztető vakcinából áll;
  • 6 és 11 hónap közötti babáknál pedig 2 +1 emlékeztető vakcina beadatása szükséges;
  • 12 és 23 hónap között szintén 2+1 emlékeztető Bexsero oltás kell;
  • 2 és 10 év között 2 Bexsero oltás kell;
  • 11 éves kortól felnőtt korig szintén 2 Bexsero oltás szükséges;
  • 50 éves kor felett már nem szokták beadatni, azonban, ha mégis szeretnénk, tájékozódjunk kezelőorvosunknál, hogy javallja-e számunkra.

Bexsero oltás mikor kell beadni?

Bármikor beadathatjuk, nemtől és életkortól függetlenül, azonban leginkább kisgyermek korban, akár csecsemőkorban javallott, 50 év fölött azonban már nem szükséges, mert könnyen lehet, hogy nem szerezzük meg vele a szükséges immunitást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bexsero oltás hol kapható?

A Bexsero oltás egy teljesen általános oltóanyag, bármelyik oltóközpontban megvásárolhatjuk és beadathatjuk.

Bexsero oltás árak: drágult a Bexsero oltás?

A Bexsero oltás ára 2021 és 2022 évében: a Bexsero oltás ára nem emelkedett számottevően az elmúlt egy év során, jelenleg – habár oltóközponttól függően változhatnak a különféle oltási költségek – a Bexsero oltás ára ~30.000 Ft – 40.000 Ft darabonként. Vagyis: életkortól függően, ahány Bexsero oltás szükséges (ez 2-től 4-ig terjed), annyival kell megszoroznunk a Bexsero oltás alapösszegét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08