A gloved doctor or health care professional applies a patch or adhesive bandage to a girl or young woman after vaccination or drug injection. The concept of medicine and health care, vaccination and treatment of diseases. First aid services.

A Bexsero oltás mikor esedékes és mi ellen véd? Mennyi a Bexsero oltás ára?

2022. június 25. 22:01

Gyakran hallhatjuk a védőoltások témakörében felmerülni a Bexsero oltás nevét, ami a legnépszerűbb szabadon választható oltások közé tartozik. A Bexsero oltás milyen betegségek ellen nyújt védelmet és a Bexsero oltás mikor esedékes a gyerekeknél? Mennyi a Bexsero oltás ára, Bexsero oltás hol kapható?

Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a Bexsero oltás kapcsán: Bexsero oltás mi az, mi ellen jó a Bexsero oltás, Bexsero oltás mikor kell beadni? Hányszor kell beadatni valakinek a Bexsero oltást ahhoz, hogy hatásos legyen az agyhártyagyulladás elleni védelem? Ennyi volt a Bexsero oltás ára 2021 évében és ennyibe kerül a Bexsero oltás 2022 során is!

A Bexsero oltás mire jó?

A Bexsero oltás egy B csoportú Meningococcus vakcina, ami a Neisseria meningitidis nevű baktérium okozta megbetegedésekkel szemben nyújt védelmet. Ez a baktérium olyan életveszélyes fertőzéseket okozhat, mint a meningitis, köznyelven agyhártyagyulladás, illetve a gerincvelőt védő hártyák gyulladását és vérmérgezést, azaz szepszist is előidézhet. A Bexsero oltás serkenti az ezekkel a betegségekkel szembeni természetes védekezőképességünket.

Bexsero oltás hány éves kortól adható?

A Bexsero oltás 2 hónapos kortól adható be gyerekeknek, azonban minden esetben szükséges felderítenünk, hogy gyermekünk milyen gyógyszerekre, természetes és mesterséges anyagokra allergiás, nehogy súlyos allergiás reakciót váltson ki a Bexsero oltás. A Bexsero oltás hatásossága csökkenhet tartós immunhiányos betegségek esetén, illetve 50 éves kor felett is.

Bexsero hány oltás kell?

Gyakori kérdés, hogy a Bexsero oltás hanyszor kell beadni, ugyanis eltérő fórumokon más-más információkkal találkozhatunk arról, hogy 2 vagy 3 Bexsero oltás kell-e, illetve, hogy szükséges-e Bexsero emlékeztető oltás. A Bexsero oltás beadható csecsemőknek, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Bexsero oltás beadása előtt fontos tudnunk, hogy nem egyetlen oltásról, hanem egy oltássorozatról van szó:

  • ez 2 és 5 hónap közötti gyermekeknél 3 vakcinából +1 emlékeztető vakcinából áll;
  • 6 és 11 hónap közötti babáknál pedig 2 +1 emlékeztető vakcina beadatása szükséges;
  • 12 és 23 hónap között szintén 2+1 emlékeztető Bexsero oltás kell;
  • 2 és 10 év között 2 Bexsero oltás kell;
  • 11 éves kortól felnőtt korig szintén 2 Bexsero oltás szükséges;
  • 50 éves kor felett már nem szokták beadatni, azonban, ha mégis szeretnénk, tájékozódjunk kezelőorvosunknál, hogy javallja-e számunkra.

Bexsero oltás mikor kell beadni?

Bármikor beadathatjuk, nemtől és életkortól függetlenül, azonban leginkább kisgyermek korban, akár csecsemőkorban javallott, 50 év fölött azonban már nem szükséges, mert könnyen lehet, hogy nem szerezzük meg vele a szükséges immunitást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bexsero oltás hol kapható?

A Bexsero oltás egy teljesen általános oltóanyag, bármelyik oltóközpontban megvásárolhatjuk és beadathatjuk.

Bexsero oltás árak: drágult a Bexsero oltás?

A Bexsero oltás ára 2021 és 2022 évében: a Bexsero oltás ára nem emelkedett számottevően az elmúlt egy év során, jelenleg – habár oltóközponttól függően változhatnak a különféle oltási költségek – a Bexsero oltás ára ~30.000 Ft – 40.000 Ft darabonként. Vagyis: életkortól függően, ahány Bexsero oltás szükséges (ez 2-től 4-ig terjed), annyival kell megszoroznunk a Bexsero oltás alapösszegét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem