26 °C Budapest
A gloved doctor or health care professional applies a patch or adhesive bandage to a girl or young woman after vaccination or drug injection. The concept of medicine and health care, vaccination and treatment of diseases. First aid services.

A Bexsero oltás mikor esedékes és mi ellen véd? Mennyi a Bexsero oltás ára?

2022. június 25. 22:01

Gyakran hallhatjuk a védőoltások témakörében felmerülni a Bexsero oltás nevét, ami a legnépszerűbb szabadon választható oltások közé tartozik. A Bexsero oltás milyen betegségek ellen nyújt védelmet és a Bexsero oltás mikor esedékes a gyerekeknél? Mennyi a Bexsero oltás ára, Bexsero oltás hol kapható?

Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a Bexsero oltás kapcsán: Bexsero oltás mi az, mi ellen jó a Bexsero oltás, Bexsero oltás mikor kell beadni? Hányszor kell beadatni valakinek a Bexsero oltást ahhoz, hogy hatásos legyen az agyhártyagyulladás elleni védelem? Ennyi volt a Bexsero oltás ára 2021 évében és ennyibe kerül a Bexsero oltás 2022 során is!

A Bexsero oltás mire jó?

A Bexsero oltás egy B csoportú Meningococcus vakcina, ami a Neisseria meningitidis nevű baktérium okozta megbetegedésekkel szemben nyújt védelmet. Ez a baktérium olyan életveszélyes fertőzéseket okozhat, mint a meningitis, köznyelven agyhártyagyulladás, illetve a gerincvelőt védő hártyák gyulladását és vérmérgezést, azaz szepszist is előidézhet. A Bexsero oltás serkenti az ezekkel a betegségekkel szembeni természetes védekezőképességünket.

Bexsero oltás hány éves kortól adható?

A Bexsero oltás 2 hónapos kortól adható be gyerekeknek, azonban minden esetben szükséges felderítenünk, hogy gyermekünk milyen gyógyszerekre, természetes és mesterséges anyagokra allergiás, nehogy súlyos allergiás reakciót váltson ki a Bexsero oltás. A Bexsero oltás hatásossága csökkenhet tartós immunhiányos betegségek esetén, illetve 50 éves kor felett is.

Bexsero hány oltás kell?

Gyakori kérdés, hogy a Bexsero oltás hanyszor kell beadni, ugyanis eltérő fórumokon más-más információkkal találkozhatunk arról, hogy 2 vagy 3 Bexsero oltás kell-e, illetve, hogy szükséges-e Bexsero emlékeztető oltás. A Bexsero oltás beadható csecsemőknek, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Bexsero oltás beadása előtt fontos tudnunk, hogy nem egyetlen oltásról, hanem egy oltássorozatról van szó:

  • ez 2 és 5 hónap közötti gyermekeknél 3 vakcinából +1 emlékeztető vakcinából áll;
  • 6 és 11 hónap közötti babáknál pedig 2 +1 emlékeztető vakcina beadatása szükséges;
  • 12 és 23 hónap között szintén 2+1 emlékeztető Bexsero oltás kell;
  • 2 és 10 év között 2 Bexsero oltás kell;
  • 11 éves kortól felnőtt korig szintén 2 Bexsero oltás szükséges;
  • 50 éves kor felett már nem szokták beadatni, azonban, ha mégis szeretnénk, tájékozódjunk kezelőorvosunknál, hogy javallja-e számunkra.

Bexsero oltás mikor kell beadni?

Bármikor beadathatjuk, nemtől és életkortól függetlenül, azonban leginkább kisgyermek korban, akár csecsemőkorban javallott, 50 év fölött azonban már nem szükséges, mert könnyen lehet, hogy nem szerezzük meg vele a szükséges immunitást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bexsero oltás hol kapható?

A Bexsero oltás egy teljesen általános oltóanyag, bármelyik oltóközpontban megvásárolhatjuk és beadathatjuk.

Bexsero oltás árak: drágult a Bexsero oltás?

A Bexsero oltás ára 2021 és 2022 évében: a Bexsero oltás ára nem emelkedett számottevően az elmúlt egy év során, jelenleg – habár oltóközponttól függően változhatnak a különféle oltási költségek – a Bexsero oltás ára ~30.000 Ft – 40.000 Ft darabonként. Vagyis: életkortól függően, ahány Bexsero oltás szükséges (ez 2-től 4-ig terjed), annyival kell megszoroznunk a Bexsero oltás alapösszegét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem