-1 °C Budapest
Drip infusion of a patient in a hospital room.

Egy hónapja válságos Csollány Szilveszter állapota: műtüdőn fekszik, az életéért küzdenek

2022. január 8. 10:07

Már egy hónapja kórházban kezelik, és lélegeztetőgépen harcol életéért a magyar olimpiai bajnok Csollány Szilveszter, aki még november elején kapta el a koronavírust, ezt követően került kórházba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

December óta ápolják az intenzív osztályon Csollány Szilvesztert, olimpiai bajnokot. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, állapota válságos. Azóta kiderült, a sportoló is vett fel védőoltást, ám túl későn.

A Blikk információi szerint speciális lélegeztetőgépen van a sportoló, a tüdejéből folyamatosan szívják le a váladékot. Sopronból szállították át Budapestre, az állapotáról nem közöl sokat a család. Bár a sportoló nyíltan oltásellenes volt, Facebook-oldalán több ehhez kapcsolódó posztot is megosztott, és nem akarta felvenni a vakcinát, azonban ausztriai munkája miatt kötelező volt számára is a védettség megszerzése.

Dr.Letoha Tamás kutatóorvos hozta nyilvánosságra, hogy az olimpikon egydózisú vektorvakcinát, Janssent kapott, de sajnos már későn, csupán két héttel azelőtt, hogy bekerült volna a kórházba, így gyakorlatilag nem tudott kialakulni a megfelelő védelem a szervezetében.

Oltott volt. A család orvosa hívott segítséget kérve. Az antikoagulációs terápiával a nővéremék 25 százalék mortalitással, halálozási arányszámmal kezelik a COVID-betegeket. De a Korányiban az ország legjobb koronvírus-orvosai kezelik őt, Magyarország legkiválóbb doktorai vigyáznak rá. Egydózisú vektorvakcinát vett fel. Itt egy olimpiai bajnokot teszünk tönkre fals információk alapján.

– írta bejegyzésében Letoha Tamás, aki már 20 éve dolgozik együtt a Pfizerral. Az egész tornásztársadalmat sokkolta a hír, hogy Csollány Szilveszter az életéért küzd. A Magyar Tornaszövetségben próbálták felvenni a kapcsolatot a családdal, de eddig nem sok sikerrel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?