15 °C Budapest
100 százalékos siker az eddigi kísérleteken: ígéretes koronavírus-kezelést tesztelnek

100 százalékos siker az eddigi kísérleteken: ígéretes koronavírus-kezelést tesztelnek

2020. május 16. 10:29

Antitestekkel kísérletezik a Sorrento Therapeutics a koronavírus ellen és a cég közlése szerint biztatóak a preklinikai tesztek eredményei.

A Sorrento állítása szerint az STI-1499 nevű antitest egy négy napos inkubációs periódus után 100 százalékban meg tudta akadályozni azt, hogy a koronavírus megfertőzzön egészséges sejteket. Az eredményeket hamarosan publikálják egy szakértői értékelést követően - ígéri a vállalat.

A Sorrento múlt héten jelentette be, hogy egy antitest-koktélt fejleszt a koronavírusos betegek kezelésére, ami a fertőzés korai szakaszában lesz alkalmazható, vagy azon személyeknél, akik a fertőzés fokozott veszélyének vannak kitéve. A Mount Sinai Health Systemmel partnerségben zajlanak a fejlesztések. A Covi-Shield nevű koktél első alkotóeleme lehet az STI-1499 antitest, de a várakozások szerint önálló kezelésként is megállja majd a helyét.

A kedvező hírekre a tegnapi kereskedésben több mint 150 százalékot száguldott a Sorrento árfolyama hatalmas forgalom mellett. Az átlagos napi 6,6 millió helyett közel 365 millió részvény cserélt tegnap gazdát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?