13 °C Budapest

Koronavírus: akár augusztus 20-ig is zárva maradhat ez az ország

MTI
2020. május 15. 20:44

Norvégia valószínűleg augusztus 20-ig fenntartja a koronavírus-járvány miatt hozott ki- és beutazási korlátozásokat - mondta pénteken az ország miniszterelnöke, Erna Solberg sajtótájékoztatón.,

Így hivatalosan nyár végéig nem ajánlott külföldre utazniuk a norvégoknak, aki pedig mégis kiutazik, annak tíz napra karanténba kell vonulnia visszatérte után. Emellett nem kap belépési engedélyt azok döntő többsége, akik nem a skandináv országban élnek, vagy ott dolgoznak.

A kormányfő azt javasolta a lakosságnak, hogy idén nyaraljon belföldön, ám hozzátette: lehet, hogy a kormány enyhít a skandináv országokba utazás megkötésein június 15-től, július 20-tól pedig további európai országokkal bővülhet a lista.

Norvégiában a pénteki adatok szerint 8175 koronafertőzést bizonyítottak, a ragály miatt 232-en haltak meg.

A skandináv országban nem rontott a járványhelyzeten, hogy április 20-án újra megnyitották az óvodákat, majd egy héttel később az általános iskolákat. Az újrakezdés ugyanakkor szigorú egészségbiztonsági előírások mellett indult: a gyerekeket kis létszámú csoportokba osztották, távolságot kell tartaniuk egymástól, rendszeresen kezet mosnak, a tanórákat pedig amennyire lehet, a szabadban tartják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem