6 °C Budapest
Koronavírus: akár augusztus 20-ig is zárva maradhat ez az ország

Koronavírus: akár augusztus 20-ig is zárva maradhat ez az ország

MTI
2020. május 15. 20:44

Norvégia valószínűleg augusztus 20-ig fenntartja a koronavírus-járvány miatt hozott ki- és beutazási korlátozásokat - mondta pénteken az ország miniszterelnöke, Erna Solberg sajtótájékoztatón.,

Így hivatalosan nyár végéig nem ajánlott külföldre utazniuk a norvégoknak, aki pedig mégis kiutazik, annak tíz napra karanténba kell vonulnia visszatérte után. Emellett nem kap belépési engedélyt azok döntő többsége, akik nem a skandináv országban élnek, vagy ott dolgoznak.

A kormányfő azt javasolta a lakosságnak, hogy idén nyaraljon belföldön, ám hozzátette: lehet, hogy a kormány enyhít a skandináv országokba utazás megkötésein június 15-től, július 20-tól pedig további európai országokkal bővülhet a lista.

Norvégiában a pénteki adatok szerint 8175 koronafertőzést bizonyítottak, a ragály miatt 232-en haltak meg.

A skandináv országban nem rontott a járványhelyzeten, hogy április 20-án újra megnyitották az óvodákat, majd egy héttel később az általános iskolákat. Az újrakezdés ugyanakkor szigorú egészségbiztonsági előírások mellett indult: a gyerekeket kis létszámú csoportokba osztották, távolságot kell tartaniuk egymástól, rendszeresen kezet mosnak, a tanórákat pedig amennyire lehet, a szabadban tartják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10