12 °C Budapest
Dupla bért kérnek a szakszervezetek: aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja

Dupla bért kérnek a szakszervezetek: aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja

2020. április 2. 08:30

Dupla bért kér a szakszervezet az egészségügyi dolgozóknak és a közszolgának. Az elnök szerint ugyanis jelen helyzetben mindenki, aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja.

Dupla bért kér az egészségügyi és közszférában dolgozóknak a szakszervezet. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke elmondta, hogy a köztisztviselőket, a közalkalmazottakat és a közszolgákat képviselő szervezetnek több követelése is van: a közigazgatási ügyelet biztosítását és négy hét igazgatási szünetet, valamint dupla bért javasolnak a dolgozóknak - sorolta az ATV reggeli műsorában az elnök.

Nagyjából 5-600 ezer a humán közszolgáltatásban dolgozók létszáma, csak a szociális ágazatban 94 ezer ember van. Boros Péterné kijelentette, őket sem lehet kihagyni abból a felsorolásból, amiben az egészségügyi dolgozók szerepelnek.

A dupla fizetés társadalmi szolidaritásból fakadó követelés, aki közvetlen kontaktál emberekkel, az az életét kockáztatja, ezért jár szerinte az emelt bér. A veszélyek miatt sokan otthagyják a szakmát

- ezt kellene most megelőzni.

Az igazgatási szünet kapcsán az elnök elmondta, hogy ügyeleti szolgálattal valósulhat meg, a munkaügyekkel foglalkozó kollégák például leterheltek a mostani helyzetben is.

Elképzelhető, hogy a közigazgatásban is tudnának otthonról dolgozni az emberek, csak kellene a vezetők részéről hajlandóság erre. Az önkormányzati köztisztviselők vannak legközelebb a lakossághoz, Boros Péterné ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

mindenki, aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja.

Mivel online térbe kerül minden, ezért készülnek arra, hogy ezeket a felületeket hogyan tudják esetleges tiltakozásra felhasználni a jövőben.

(A borítókép illusztráció. A fotót készítette: MTI Fotó - Kovács Tamás)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06