27 °C Budapest
Dupla bért kérnek a szakszervezetek: aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja

Dupla bért kérnek a szakszervezetek: aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja

2020. április 2. 08:30

Dupla bért kér a szakszervezet az egészségügyi dolgozóknak és a közszolgának. Az elnök szerint ugyanis jelen helyzetben mindenki, aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja.

Dupla bért kér az egészségügyi és közszférában dolgozóknak a szakszervezet. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke elmondta, hogy a köztisztviselőket, a közalkalmazottakat és a közszolgákat képviselő szervezetnek több követelése is van: a közigazgatási ügyelet biztosítását és négy hét igazgatási szünetet, valamint dupla bért javasolnak a dolgozóknak - sorolta az ATV reggeli műsorában az elnök.

Nagyjából 5-600 ezer a humán közszolgáltatásban dolgozók létszáma, csak a szociális ágazatban 94 ezer ember van. Boros Péterné kijelentette, őket sem lehet kihagyni abból a felsorolásból, amiben az egészségügyi dolgozók szerepelnek.

A dupla fizetés társadalmi szolidaritásból fakadó követelés, aki közvetlen kontaktál emberekkel, az az életét kockáztatja, ezért jár szerinte az emelt bér. A veszélyek miatt sokan otthagyják a szakmát

- ezt kellene most megelőzni.

Az igazgatási szünet kapcsán az elnök elmondta, hogy ügyeleti szolgálattal valósulhat meg, a munkaügyekkel foglalkozó kollégák például leterheltek a mostani helyzetben is.

Elképzelhető, hogy a közigazgatásban is tudnának otthonról dolgozni az emberek, csak kellene a vezetők részéről hajlandóság erre. Az önkormányzati köztisztviselők vannak legközelebb a lakossághoz, Boros Péterné ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

mindenki, aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja.

Mivel online térbe kerül minden, ezért készülnek arra, hogy ezeket a felületeket hogyan tudják esetleges tiltakozásra felhasználni a jövőben.

(A borítókép illusztráció. A fotót készítette: MTI Fotó - Kovács Tamás)

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?