Koronavírus: a játszótereket is lezárják két budapesti kerületben

Koronavírus: a játszótereket is lezárják két budapesti kerületben

2020. március 15. 12:30

Reagálnak a kerületek a vészhelyzetre, több helyen a játszótereket is lezárják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A koronavírus-veszély miatt a budapesti kerületekben szinte mindenhol elrendelték az óvodák és bölcsődék bezárását, van, ahol már hétfőtől, és van, ahol hétfőn és kedden még biztosítják a működést, hogy a szülők fel tudjanak készülni a helyzetre, ám ezek az önkormányzatok is azt kérik, hogy aki meg tudja oldani, az inkább már ne vigye be gyereket. Vasárnap délelőtt egyedül a kőbányai önkormányzat fogalmazott úgy a honlapján, hogy egyelőre még vizsgálják az óvodák zárva tartásának feltételeit - összegzi a 24.hu.

Több önkormányzat egyéb óvintézkedéseket is tesz: az I. kerületben átmenetei időre bezárnak a játszóterek, valamint a kiállítóterek és a művészeti szalonok, a Művelődési Ház és a Czakó utcai Sportcentrum.

A játszóterek és a sportpályák határozatlan idejű lezárásáról döntött a terézvárosi önkormányzat is. A Podmaniczky úti kutyafuttató nyitva marad, de azt kérik, csökkentsék az ott töltött időt a lehető legrövidebbre, és kerüljék a csoportos beszélgetéseket. Bezárt és bizonytalan ideig nem fogad ügyfeleket a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. parkolási ügyekkel és bérlemény ellenőrzéssel foglalkozó ügyfélszolgálata.

Erzsébetvárosban és Pesterzsébet felfüggesztették a személyes ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban, több kerület pedig azt kéri, hogy csak sürgős esetben keressék fel az ügyfelek a hivatalt.

A II. kerületben kitolták a helyi adók (gépjárműadó, kommunális adó, építményadó) befizetéseinek határidejét április 15-ig, nem számítanak fel késedelmi pótlékot, azt kérik, senki ne menjen postára sárga csekket feladni. Kispesten március 31. hosszabbították meg a gépjárműadó befizetésének határidejét.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?