1 °C Budapest
Erre jártak a koronavírusos diáklányok Budapesten

Erre jártak a koronavírusos diáklányok Budapesten

2020. március 4. 15:15

Gyalog jártak Budapesten, és a Széchenyi fürdőben is megfordultak a koronavírussal megfertőződött diáklányok - közölte az országos tisztifőorvos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több dolog is kiderült arról a négy diáklányról, akik közül kettőt diagnosztizáltak koronavírussal. Müller Cecília tisztifőorvos sajtótájékoztatóján elmondta: a négy barátnő busszal érkezett Budapestre, amely Bécs és a magyar főváros között sehol nem állt meg. Két napig voltak Budapesten egy belvárosi lakásban, de nem voltak kapcsolatban a bérbeadóval. Mivel airbnb szállás volt, a kulcsot borítékban kapták meg. Müller Cecília elmondta: a tulajdonossal személyesen beszélt, amiből kiderült: egy megadott eljárásrend szerint történt a takarítás és fertőtlenítés.

A lányoknak nem volt helyismeretük, ezért pontosan nem tudták elmondani, merre jártak:

az viszont biztos, hogy jellemzően gyalogosan közlekedtek, betértek egy romkocsmába, palacsintázóba és egy gyógyszertárba, valamint a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát.

Az Országos Tisztifőorvos felvette a fürdővel a kapcsolatot, ahol azt mondták neki, hogy éppen egy héttel ezelőtt adtak ki egy új eljárást. Megerősítették a fertőtlenítést, az úszómedencék klórszintjét is megemelték, ami elpusztítja a vírust. A nem klórozott gyógyvíz pedig 36-38 fokos, ami azért szerencse, mert a koronavírus nem szereti a meleget. Bár a tisztifőorvos szerint nincs szükség aggodalomra, elrendelték a rendkívüli fertőtlenítő nagytakarítást

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?