5 °C Budapest

Erre jártak a koronavírusos diáklányok Budapesten

2020. március 4. 15:15

Gyalog jártak Budapesten, és a Széchenyi fürdőben is megfordultak a koronavírussal megfertőződött diáklányok - közölte az országos tisztifőorvos.

Több dolog is kiderült arról a négy diáklányról, akik közül kettőt diagnosztizáltak koronavírussal. Müller Cecília tisztifőorvos sajtótájékoztatóján elmondta: a négy barátnő busszal érkezett Budapestre, amely Bécs és a magyar főváros között sehol nem állt meg. Két napig voltak Budapesten egy belvárosi lakásban, de nem voltak kapcsolatban a bérbeadóval. Mivel airbnb szállás volt, a kulcsot borítékban kapták meg. Müller Cecília elmondta: a tulajdonossal személyesen beszélt, amiből kiderült: egy megadott eljárásrend szerint történt a takarítás és fertőtlenítés.

A lányoknak nem volt helyismeretük, ezért pontosan nem tudták elmondani, merre jártak:

az viszont biztos, hogy jellemzően gyalogosan közlekedtek, betértek egy romkocsmába, palacsintázóba és egy gyógyszertárba, valamint a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát.

Az Országos Tisztifőorvos felvette a fürdővel a kapcsolatot, ahol azt mondták neki, hogy éppen egy héttel ezelőtt adtak ki egy új eljárást. Megerősítették a fertőtlenítést, az úszómedencék klórszintjét is megemelték, ami elpusztítja a vírust. A nem klórozott gyógyvíz pedig 36-38 fokos, ami azért szerencse, mert a koronavírus nem szereti a meleget. Bár a tisztifőorvos szerint nincs szükség aggodalomra, elrendelték a rendkívüli fertőtlenítő nagytakarítást

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?