Koronavírus: ennyi gyanús esetet vizsgáltak Magyarországon

Koronavírus: ennyi gyanús esetet vizsgáltak Magyarországon

2020. március 2. 15:00

Eddig 131 vérmintát teszteltek Magyarországon koronavírusra, és mindegyik negatív lett - derült ki az operatív törzs jelentéséből. Rengetegen keresik telefonon és e-mailben a hatóságokat a fertőzés miatt.

Magyarországon eddig 131 vérmintát vizsgáltak, minden esetben kizárták a koronavírus-fertőzést. A kritikus országokból légi úton és szárazföldön érkezőket szűrik, Ferihegyen és Debrecenben 4927 embert, 408-at a közúti határokon szűrtek - közölte Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője a napi sajtótájékoztatóján.

Az ügyeleti központba ma 11 óráig 1748 hívás érkezett, 648-an emailben kértek felvilágosítást. "Van komoly és értelmes kérdés is, de sajnos egyre több szórakozó személy érzi úgy, hogy játszadozhat" - mondta Lakatos. Ma 115 telefonhívás, 23 email érkezett.

Lakatos elismételte a protokollt, hogy a fertőzésgyanús emberekkel mi történik, de felhívta a figyelmet, hogy ilyen még nem volt az országban. Mit tesz a rendőrség azzal, aki "hasznot kíván húzni az emberek szorult helyzetéből"? Monitorozzák a csalásgyanús ügyeket, van két ügy, amiben nyomoznak, de megalapozott gyanú még nincs. Tisztázni kell, bűncselekmény-e egy hirdetés, csalás szándékával hirdetnek-e egyesek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35