19 °C Budapest
35-40 milliárd forintból fejlesztenék az orvosképzést

35-40 milliárd forintból fejlesztenék az orvosképzést

MTI
2015. szeptember 9. 10:31

A következő két-három évben 35-40 milliárd forintból fejlesztenék az orvos- és egészségtudományi képzést Magyarországon, hogy vonzóbb legyen a külföldieknek - írja a Magyar Idők.

A lapnak Palkovics László felsőoktatási államtitkár azt mondta, hogy a kormány várhatóan októberben tárgyalja az erről szóló előterjesztést. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának közlése szerint a tervre szánt 35-40 milliárd forintból a többi közt mindenütt úgynevezett szimulációs laborokat alakítanának ki, modern oktatási eszközöket szereznének be és korszerűsítenék a gyakorlati képzőhelyeket. Ez utóbbi azt is jelentené, hogy az eddigiek mellett újabb kórházakat, akár háziorvosi praxisokat is bevonnának az orvos- és ápolóképzésbe.

Évente a húszmilliárd forintot is meghaladja a magyarországi orvosképzésben részt vevő külföldiek által fizetett tandíj, és még egyszer ennyit költenek el az itt tanuló hallgatók. Ha 2020-ra 11 ezer fölé nő számuk, akkor évente további 6 milliárd forint plusz bevételhez juthatnak csak az intézmények, és újabb 600 új munkahely is keletkezhet.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33