25 °C Budapest

Címke: vissza nem térítendő állami támogatás 18-35 (12 cikk)

Nagy Bálint | 2013. március 5. 11:03

Itt nyer a kormány 49 milliárdot: 30 százalékkal csökkenhet a rezsi

Magyarországon a lakosság 24 százaléka tervez energiahatékonysági fejlesztést, akiknek több mint fele szigetelést, mely így a legnépszerűbb tervezett energiahatékonysági beruházásnak számít - derül ki egy friss felmérésből. A felújítók 40 százaléka energiatakarékosság és rezsicsökkentés miatt vágna bele a korszerűsítésbe, s átlagosan 30 százalékos rezsicsökkentésre számítanak. Ugyanakkor a lakosság 82 százaléka nem találkozott még energetikai tanúsítvánnyal és 73 százalék egyáltalán nem is tervezi annak elkészíttetését a felújításhoz.

Pénzcentrum | 2012. július 29. 14:00

Devizahitelesek: nem értik miről maradnak le?

Nem sok panasz érheti a kormányt és a bankokat a devizahitelesek terheit könnyítő lehetőségek számát illetően. Az adminisztráció természetesen nem mindig zökkenőmentes (sőt, elrettentő példák is akadnak), ám aki hajlandó egy kicsit is fáradni pénzügyi túlélése érdekében, az könnyen megtalálja a számára megfelelő megoldást. A bankok kapacitásának jelentős részét a télen tetőző végtörlesztéshez hasonlóan most is a devizahitelek kötik le, arról azonban nem egységes a bankok tapasztalata, hogy az érintettek tisztában vannak-e saját lehetőségeikkel, és ésszerű módon élnek-e is velük.

Pénzcentrum | 2009. április 8. 10:35

Utolsó hajrá a lakástámogatásokért

A gyerekek után járó lakásvásárlási kedvezmény (a szocpol és a félszocpol), valamint az állami kamattámogatás július 1.-től való "felfüggesztése" miatt előrehozott vásárlások arányosan nagyobb mértékű visszaesést generálhatnak az év második felében - állítják az Otthon Centrum szakértői. Szűk három hónapja marad annak, aki lakásvásárlás vagy hitelfelvétel esetén élni szeretne még a kedvezményekkel.

Pénzcentrum | 2008. január 14. 16:48

Új lehetőségek az energiatakarékosságra

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által 2007-ben meghirdetett - lakossági energiatakarékosságot és a lakossági megújuló energiahordozó felhasználást támogató - Nemzeti Energiatakarékossági Program és a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram (NEP-2007) pályázat keretében - az esztendő végén összesített adatok szerint - a beérkezett pályázatok száma 5067 db volt. A pályázatok 29%-a kizárásra került formai és tartalmi hibák miatt, a megfelelőnek minősített több mint 3500 db pályázat támogatási igénye meghaladta a 806 millió Ft-ot és az az igényelt kedvezményes hitel összege 2,3 milliárd Ft volt.

Pénzcentrum | 2007. március 6. 06:50

Lakáshitelt szeretnék felvenni: Milyen támogatást kaphatok?

Lakáshitel-felvétellel kapcsolatos összeállításunk előző felvonásában Olvasóink elé tártuk, hogy mekkora összeget kaphatunk hitelként ingatlan fedezete mellett, milyen dokumentumokra lesz a legtöbb esetben szükségünk, illetve mire számíthatunk értékbecslés címén.

Pénzcentrum | 2005. szeptember 22. 12:15

Miből finanszírozzam a cégem?

Most induló cikksorozatunkban a külső forrásbevonási- hitelek, pályázatok, vissza nem térítendő támogatások - lehetőségeket szeretnénk bemutatni a kis- és középvállalkozások számára. A konstrukciók közül elsőként a Széchenyi Kártyával fogunk megismerkedni.