Az őrségi olajütő mester elárulta: így készül a vidék legnagyobb kincse, a tökmagolaj
Az Őrségben régóta vallják: a tökmagolaj mindenre jó. Ez a különleges, sötétzöld olaj ma már igazi gasztronómiai kincs, ám eredetileg melléktermék volt.
Az Őrségben régóta vallják: a tökmagolaj mindenre jó. Ez a különleges, sötétzöld olaj ma már igazi gasztronómiai kincs, ám eredetileg melléktermék volt.
A magyarok kedvenc sós süteményei közé tartoznak az apró, falatnyi méretű pogácsák, amelyeket számtalan ízben elkészíthetünk – ezt az isteni receptet azonban csak kevesen ismerik.
Hazánkon belül is egyedi kulturális értékeket képvisel az Őrség: milyen helyi szokások jellemzik a vidéket, milyen különleges ízeket őriznek a hagyományőrző őrségi receptek?
A férfiasság csodaszerének is tartják az Őrség aranyát, de számtalan kiváló gyógyhatást tulajdonítanak neki. Már nem csak a Dunántúlon ismerik és szeretik, borsos ára ellenére más vidékeken is egyre népszerűbb. Idén az aszály azonban betett a tökmagolajnak is, még drasztikusabban megy fel az ára.
A különleges olaj amellett, hogy rendkívül egészséges, számos jótékony hatása van, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Hogyan készül, illetve mennyiért vásárolhatjuk meg? Ennek jártunk most utána.
Az egészségtudatosabb társadalomnak egyre nagyobb az igénye az organikus és természetes orvosságokra is, a tökmag pedig teljesen megfelel minden ilyen elvárásnak. Kovács Ákos fiatal vállalkozó avatta be a HelloVidéket a tökmagolaj jótékony hatásaiba és az előállításának rejtelmeibe.