Nincs vége a kemény ellenőrzéseknek: karácsony előtt rengeteg élelmiszert néz át a NÉBIH
A november 3-án indult ellenőrzés-sorozat első szakasza lezárult, összességében biztató eredményekkel.
A november 3-án indult ellenőrzés-sorozat első szakasza lezárult, összességében biztató eredményekkel.
Toros káposzta recept: nézzük, hogyan történik a toros káposzta készítése savanyú káposzta használatával, mitől lesz a legfinomabb a toros káposzta oldalassal!
Ez az étel nem túl bonyolult, és néhány alapvető szabály betartásával biztos a siker. Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes verzió!
Magad is elkészítheted a savanyú káposztát, akár egy panellakásban, hordó nélkül is! Csak egy kis leleményre, reszeléshez időre és egy kis helyre van szükség.
Neked is ott lapul egy régi Horváth Ilona szakácskönyv a polcodon? Kipróbáltuk az eredeti receptjét, most is kiválóak az ételei. Na de ki volt Horváth Ilona és mit tudhatunk róla?
Milyen áron kapható most a savanyú káposzta? Miért érdemes egyáltalán fogyasztani? Ennek jártunk utána.
Magyarországon különösen kedvelt zöldségféle a káposzta és annak minden fajtája, de leginkább a fejes káposzta fogy. Ilyenkor, az őszi-téli időszakban sokan jelentős mennyiséget vásárolnak és savanyú káposztát készítenek belőle.
Mennyibe kerül megvásárolni és otthon, házilag elkészíteni a savanyú káposztát? Olcsóbb, ha készen megvásároljuk a boltban? Ennek jártunk most utána.
Sokan készítenek otthon savanyított káposztát, amiből aztán kiváló téli csemegéket főzhetünk. Mennyibe kerül most a káposzta? Hogyan készíthetjük el otthon a savanyú káposztát? Mennyibe kerül, ha boltban vásároljuk? Ennek jártunk most utána.
Egyre többen aggódhatnak azon, mi lesz így télen, ha már most pár dkg zöldség- és gyümölcsféleségért ezreket hagyunk ott a boltokban. Hogyan tartósíthatnánk úgy, hogy egészséges és vitamindús maradjon? Mi az a fermentálás?
Magyarországon különösen kedvelt zöldségféle a káposzta minden fajtája. Ilyenkor, ősszel beszerzünk egy jelentős mennyiséget belőle, és vagy magunknak savanyítjuk meg otthon, vagy így vásároljuk meg a piacokon.
Isteni finom, sokoldalúan felhasználható gyökérzöldség, tele van vitaminokkal, a legtöbb magyar mégsem hallott róla. Sokan azt hiszik, csak takarmánynak való, pedig dehogy! Savanyítva, csülökkel és babbal mennyei magyaros étel készíthető belőle!
Ilyenkor kora tavasszal a primőr zöldségek és gyümölcsök ára is a plafonon van – mégis muszáj lenne minél többet enni belőlük! Ezért is jó, ha minél hamarabb megtanulunk fermentálni! Most segítünk!