1 °C Budapest

Címke: rendőrfőkapitányság (21 cikk)

NapiCsárt | 2019. július 23. 14:30

Itt a bizonyíték: ugyanezért a melóért ötszörös bért fizetnek a németeknél

Miközben egyre égetőbb a rendőrhiány Magyarországon, nemrégiben az egyenruhások a saját fizetési értesítőjükkel bizonyították, hogy 150-240 ezer forintnál nemigen keresnek többet. Ehhez képest Németországban a legrosszabbul fizetett, pályakezdő zsaruk csaknem négyszer annyit keresnek, mint a legrosszabbul fizetett magyar kollégáik - juttatások nélkül. A legbőkezűbb tartományokban még ennél is nagyobb a különbség.

Pénzcentrum | 2019. július 13. 13:02

Őrület: ennyit keresnek a cseh rendőrök, a magyar zsaruknak ez csak álom

Nem csak itthon, de a környező országokban is komoly gondot okoz a munkaerőhiány: ma már nem informatikusból, orvosból, ápolóból van kevés Közép-Európában, de rendőrből is. Prágán például utcai plakátokon toborozzák a járőröket, amiről az is kiderül, mennyit lehet keresni.

Magyar Nemzet | 2013. január 24. 09:15

Ötmilliárd forintnyi nyugdíjpénzt keresnek

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) már közel egy évvel ezelőtt lezárta a magánnyugdíjpénztárak átvizsgálását, három pénztár esetében találtak is visszaéléseket. A rendőrség viszonylag gyorsan lépett az ügyben, 2012 májusában vizsgálat indult az Aegon ellen, ötmilliárd forint értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt. Tavaly év végén az események felgyorsítása miatt a Kehi azt akarta elérni, hogy a PSZÁF is indítson eljárást, azonban egyelőre erre nem került sor - írja a Magyar Nemzet.

Pénzcentrum | 2011. november 17. 10:03

Nem fizet az állam: ámítás a körbetartozások elleni harc

Több állami intézmény is fizetéshalasztást kér a beszállítóktól, és csak jövőre akarja teljesíteni a kötelezettségeit - értesült az origo. A kormány célja ezzel, hogy biztonságba helyezze az idei költségvetést, ám ezzel közben a 2012-es büdzsét terheli meg.

Pénzcentrum | 2010. december 30. 10:02

Indul a petárdaszabadság: ki kaphat százezres bírságot?

A szakemberek és a már pórul jártak nem győzik eleget hangsúlyozni, hogy a különböző pirotechnikai eszközök használata bizony rendkívül veszélyes játék, és esetenként halálos kimenetelű sérüléseket is okozhat a felelőtlen robbantgatás. A hatóságok kiemelik, hogy az engedély nélküli árusítás és vásárlás, valamint a tiltott eszközök birtoklása pedig szabálysértési eljárást vonhat maga után.

Pénzcentrum | 2010. november 30. 10:32

25 fészekrakó melegszik a kétszobás miskolci panelben

Az avasi lakótelepen élő több tízezer ember kénytelen tűrni, hogy felborítják a kukákat, szétszórják a szemetet, telemocskolják a lépcsőházakat, utat engedve a csótányoknak és a patkányoknak.

Magyar Nemzet | 2010. július 14. 08:32

Feljelentették a magyar Tescót: százmilliós hiba a dolgozók kárára?

Amennyiben a gyanú megalapozottnak bizonyul, úgy dolgozói béréből akár hétszázmillió forintot csalhatott el a Tesco Global Áruházak Zrt. A Pest Megyei Főügyészség hamarosan dönthet arról, hogy elrendeli-e a nyomozást az ügyben, amelyben eredetileg sikkasztás és adócsalás miatt tettek feljelentést.

Pénzcentrum | 2008. június 5. 15:24

Tízezer euró egy villanyóra eurósításáért

Semmilyen hivatalos intézmény és bank nem gyűjt adatokat a lakosságtól az euró bevezetése előtt, tette világossá a szlovák kormány miután egyre több embert húztak le az euróra való átállásra hivatkozva. Egy néni villanyóráját 10 ezer euróért eurósították, marketing vállalkozások pedig pilóta játékra készülnek, immár eurós-alapon - írja az Index.hu.