31 °C Budapest

Földosztás, már cégeknek is

Pénzcentrum
2006. október 11. 10:30

A nemzeti földalapról (nfa) szóló törvény módosításával gyorsítaná az állami termőföldeladásokat a parlament szocialista frakciójának mezőgazdasági munkacsoportja.

A nemzeti földalapról (nfa) szóló törvény módosításával gyorsítaná az állami termőföldeladásokat a parlament szocialista frakciójának mezőgazdasági munkacsoportja - írja a Világgazdaság.

A még kidolgozás alatt álló koncepció célja, hogy minél hamarabb földhöz jussanak azok az agrártermelők, akik bővíteni szeretnék területeiket. A változtatások nyomán nagyobb eséllyel vehetnének földet az állami területeket bérlő több ezer cégben tulajdonos magánszemélyek.

A mai tftv.-szabályok a haszonbérlő természetes személyeket és a földhasználó jogi személyek (társas vállalkozások) helyben lakó tagjait, részvényeseit állítják az elővásárlási rangsor első helyére. Ők megelőzik a többi földtulajdonost ("helyben lakó szomszédot", más "helyben lakót") a sorrendben. Jogi személyek földszerzését az érvényben lévő földtörvényi szabályozás továbbra is tiltja.

Az MSZP-s tervek szerint az állami földek értékesítésekor az elővásárlási kedvezmények a jogi személyek azon tulajdonosait is megilletnék, akik nem helyben laknak. Így a környező településeken élő tagok, részvényesek is megvehetnék a cégük által használt nfa-s területeket. A szocialista képviselők emellett az elővételi jogosítványokat arra az esetre is kiterjesztenék, amikor az állami földet bérlő cégek tulajdonosai között is vannak jogi személyek: ez utóbbiak tagjai és részvényesei is elővásárlási lehetőséget kapnának más gazdálkodókkal szemben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szocialista módosítási tervek célja, hogy az agrárgazdasági szereplők működőképessége javuljon, és a föld nélküli állattenyésztő vállalkozások biztos területekhez juthassanak. Ennek egyik kézenfekvő módja, hogy a tulajdonos természetes személyek megveszik az állami földeket, majd bérbe adják a saját cégüknek. Ágazati szakértők szerint a változtatások túlságosan kiszélesítenék a kedvezményezettek körét.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 08:09
A Media1 megtudta, ki veszi át az operatív igazgatói feladatokat, miután a Life Tv és az Ozone csato...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?