30 °C Budapest

Címke: csányi attila (9 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 24. 18:24

Komoly problémákkal szembesültek a vidéki főiskolák

A nagy egyetemekre is 15 százalékkal csökkent idén a jelentkezők száma, több vidéki főiskolára, így Gyöngyösre vagy Bajára azonban 40-45 százalékkal kevesebb diák akar csak bejutni mint tavaly - állapítja meg a felvi.hu számai alapján az Index. A főiskolák vezetői a csökkenést nagyrészt a felsőoktatási szakképzések átalakításával magyarázzák. Csak két felsőoktatási intézmény tudta emelni a jelentkezők számát: a Corvinus Egyetem, és meglepő módon a Kecskeméti Főiskola. Polónyi István oktatáskutató szerint a vidéki főiskolák csak akkor maradhatnak talpon, ha saját régiójukra koncentrálnak, a külföldi hallgatókban bízni nem érdemes.

Pénzcentrum | 2010. november 12. 05:25

A legbefolyásosabb magyarok: itt a lista!

A Forbes amerikai magazin idén is összeállította a 6,8 milliárd lakosságú Föld legbefolyásosabb 68 emberének listáját. A világ legbefolyásosabb embere eszerint Hu Csin-tao kínai elnök lett, aki letaszította a trónról az Egyesült Államok elnökét, Barack Obamat. De vajon ki lehet a legbefolyásosabb Magyarországon? A Pénzcentrum.hu listájából kiderül!

Pénzcentrum | 2005. április 27. 11:02

Csányival, Erdeivel, Szélessel tanácskozott Orbán Viktor

Bankvezetőkkel, munkaadói szervezetek képviselőivel tanácskozott tegnap Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Polgári Magyarországért Alapítvány konferenciáján. A gazdasági élet prominens szereplői közül jelen volt többek között Csányi Sándor, az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatója, Erdei Tamás a Bankszövetség elnöke, Széles Gábor, a MGYOSZ elnöke, Szalay-Berzeciczy Attila, a BÉT elnöke is. Orbán