1 °C Budapest

Címke: british petrol (6 cikk)

Gosztola Judit | 2019. február 28. 05:40

Itt a súlyos igazság: így veszik el a robotok a magyar melósok munkáját

Gyakran riogatják a magyar munkavállalókat azzal, hogy a gépek előbb vagy utóbb elveszik a munkájukat, és a mesterséges intelligencia perceken belül helyettesíti majd a humán erőforrást. De vajon tényleg van félnivalónk? Barátaink vagy ellenségeink a számítógépek, megkönnyítik vagy ellehetetlenítik az életünket? Kik "élhetik túl" a robothadsereg benyomulását, és kik azok, akiknek a jövőben már nem lesz munkája? A titok az alkalmazkodásban van, a tanulásban és a nyitottságban - tudtuk meg G. Nagy Balázstól, a Trenkwalder ügyvezetőjétől, aki beszélt még a Pénzcentrumnak a hazai munkaerőhiány problémáiról, a tömeges kivándorlásról, valamint a magyarországi és a nyugati bérek közeledéséről. Interjú.

Pénzcentrum | 2010. december 31. 14:02

Balhéznak a celebek a közös bizniszen

Több mint 800 millió forintnyi összegre perelte csalásért be Stephen Baldwin színész kollégáját, Kevin Costnert, amiért a világsztár kolléga kisemmizte őt egy közös üzletükből.

Pénzcentrum | 2009. október 29. 08:47

260 munkahely jöhet Németországból

Jövőre több száz embert készül elbocsátani Németországban a British Petroleum (BP). A munkahelyek közül 260-as Budapestre telepítene át az olajvállalat.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 25. 09:30

Parasztvakítás a benzinkutakon: csak mese a szuperbenzin?

A brit Which? magazin felmérése szerint a hagyományos üzemanyagoknál drágább szuper üzemanyagok használata csak kidobott pénz az ablakon. A tesztek során megállapították, hogy sem megtakarítást, sem teljesítmény-fokozást nem sikerült elérni, valamint a káros-anyag kibocsátás nem csökkent.

Pénzcentrum | 2006. július 17. 14:00

Olajban a pénz - Kik vezetik a listát?

Az Egyesült Államok vezető üzleti magazinja, a Fortune által összeállított Global top 500-as lista élén autó- és olajipari cégek állnak. A nettó árbevétel alapján rangsorolt világelső vállalatok között 2006-ban az olajipari cégek közül öt került az első tízbe, míg autóipari vállalatok közül négy. Az első tíz vezető vállalat közül hat amerikai -Exxon Mobil, Wal-Mart Stores, General Motors, Chevron, Ford Motor, Conoco Phillips-, három európai -Shell, British Petroleum és Daimler Chrysler-, valamint egy ázsiai, a Toyota Motor.