Címke: baby boomer generáció (12 cikk)

Pénzcentrum | 2020. február 16. 10:03

Meglepő eredmény: ők a legmotiváltabb magyar munkavállalók

Sokan aggódnak amiatt, hogy a napjainkban munkaerőpiacra lépő fiatalok nem lesznek olyan motiváltak, mint az előző generációk tagjai. A CorporationZ Z-generációs portál vezetője, Trunk Tamás generációs előadó és író elmondása szerint a Z-generáció munkamorálja magasabb, mint az előző generációknak.

Nagy Bálint | 2018. november 7. 05:43

Érik a bábeli zűrzavar a munkahelyeken: így kerülheted el az összeomlást

A generációs különbségek ugyan mindig is léteztek a munkahelyken, a mostani, erőteljes feszültséget keltő szakadék viszont a digitalizáció mentén húzódik. De vajon képesek vagyunk-e mind "digitális agyú" dolgozókká válni, és hova vezet majd mindez? Pottok Judittal, az E.ON Hungária Zrt. vezető HR üzleti partnerével, illetve az Y2Y Business Coaching társalapítójával; valamint Steigervald Krisztián generációkutatóval, az Emócionális Marketing Kft. vezetőjével beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2011. március 27. 09:02

Világjáró magyar álláskeresők

Egy felmérés szerint a magyarországi munkavállalók majdnem háromnegyede hajlandó lenne lakóhelyet váltani az ideális állás kedvéért; sokan készek lennének akár másik országba vagy másik kontinensre is elköltözni a kívánt pozíció megszerzése érdekében.

Pénzcentrum | 2010. november 22. 10:02

Zsebből fizetjük a továbbképzést

Egyre több magyar munkavállaló igyekszik egyfajta saját, személyes "márka" kialakításával megkülönböztetni magát napjaink gyorsan változó munkaerő-piacán, ami része annak a trendnek, hogy a dolgozók mind tudatosabban és határozottabban próbálják meg karrierjüket saját maguk alakítani.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 1. 14:02

Kiderült: ezt várják a magyar dolgozók

A megkérdezett magyar munkavállalók majdnem háromnegyede állítja, produktívabb lenne a munkájában, ha tulajdonrészt kapna a vállalatban, ahol dolgozik, vagy részesedne annak nyereségéből.

Pénzcentrum | 2010. május 13. 11:02

Egyre több a saját vállalkozó: mindenki függetlenségre vágyik

A Magyarországot is megrázó gazdasági válság eredményeként egy új vállalkozói generáció jelent meg hazánkban - legalábbis erre enged következtetni az, hogy világ egyik vezető munkaerő-közvetítő és kölcsönző cégének számító Kelly Services által készített felmérésben nagyjából minden hetedik válaszadó egyéni vállalkozónak vallotta magát, a többieknek pedig mintegy a fele szeretne nagyobb önállóságot biztosító formában dolgozni.

Pénzcentrum | 2010. március 16. 13:02

Több fizetésért hűségesebbek lennénk munkahelyünkhöz

A magyarországi munkavállalók figyelemreméltó rugalmassággal viselik az ország nehéz gazdasági helyzetét, és egynegyedük "teljes mértékben elkötelezettnek" vallja magát jelenlegi munkaadója iránt - ez derül ki a világ egyik vezető munkaerő-közvetítő és kölcsönző cégének számító Kelly Services által készített felmérésből.

Pénzcentrum | 2008. október 29. 12:00

Min múlhat a felmondás: a cégeken a sor a változásban...

A munkahelyi teljesítmény kritikus pont szinte minden alkalmazott életében. Emiatt a vezetőség kiemelt feladata lenne, hogy megfelelő visszacsatolást adjon az elvégzett feladatok eredményességéről. E nélkül a dolgozó nem tudhatja pontosan, hogy amit csinál az jó vagy rossz. De mi van akkor, ha az eddigi módszerek már nem elegendőek, és komoly változásokra van szükség, mégpedig az Y generáció miatt?

Pénzcentrum | 2008. április 28. 16:00

Új generációk: egyre magasabb nyugdíjat kapnak a nők!

Az nyugdíjas hölgyek esetében közel kétszer nagyobb a szegénység valószínűsége, mint az idősebb férfiak esetében, ráadásul a szegénység kockázata a kor előrehaladtával jelentősen emelkedik - derül ki az AARP által végzett felmérésből. A fiatalabbak ezzel szemben már sokkal jobb helyzetben vannak...