22 °C Budapest

Új generációk: egyre magasabb nyugdíjat kapnak a nők!

Pénzcentrum
2008. április 28. 16:00

Az nyugdíjas hölgyek esetében közel kétszer nagyobb a szegénység valószínűsége, mint az idősebb férfiak esetében, ráadásul a szegénység kockázata a kor előrehaladtával jelentősen emelkedik - derül ki az AARP által végzett felmérésből. A fiatalabbak ezzel szemben már sokkal jobb helyzetben vannak...

Ennek oka nem csak az, hogy a nők kevesebb bért kapnak összességében az életük során, mint a férfiak, hanem az is, hogy sokkal gyakoribb a munkás évek megszakítása például egy gyerek születése miatt. Emellett ráadásul tovább is élnek, ami azt jelenti, hogy plusz éveket kell finanszírozniuk ugyanabból az összegből.

Az alkalmazás ténye, az egészség és a családi állapot mind-mind befolyásolják, hogy egy idősebb hölgy szegényebb lesz, vagy szegény marad a nyugdíjas évek alatt. A válások, a házastárs halála, vagy éppen az, hogy az illető sosem volt férjnél, jelentősen csökkentik a nyugdíjas nők életszínvonalát.

Egy új kutatás szerint azonban a "baby boomer-ek" és a fiatalabb generációk, akik már a saját fizetésükre támaszkodva egyedül is finanszírozni tudják a megélhetésüket és a nyugdíjas terveiket, sokkal jobb helyzetben vannak, mint az idősebbek. A magasabb nyugdíj összeg a fiatalabb generációkba tartozó nők esetén nagyobb valószínűséggel származik a saját fizetésükből, mint a férjük fizetéséből.

Miközben az idős nőknél a házasság szinte elengedhetetlen volt, hogy megmeneküljenek a szegénységtől, addig a mai nők számára már nem bír ilyen fontossággal. Ez a családi állapot változásában is látszik, sokkal magasabb a válások aránya, az újraházasodás, de gyakori az is, hogy valaki egyáltalán nem megy férjhez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fiatal nők sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek összefüggő munkatapasztalattal, vagyis nem szakítják meg azzal, hogy évekig otthon maradnak a gyerekkel, mint az korábban szinte elvárás volt. Ezzel ráadásul azt is elérték, hogy magasabb nyugdíjat is kapnak, ugyanis az előző generációkhoz képest emelkedik a ledolgozott évek száma.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?