17 °C Budapest

Címke: agrárhitel (8 cikk)

Pénzcentrum | 2010. augusztus 12. 13:02

Gazdahitel-Gazdakártya: szeptembertől tovább bővülő lehetőségek

Fél év alatt 12%-kal bővült a Gazdahitel-Gazdakártyát igénylő agrárvállalkozók köre: 2010. június 30-án 1855 ügyfél számára immár több mint 10,5 milliárd forintnyi kedvező kamatozású hitelállomány állt rendelkezésre.

Pénzcentrum | 2009. július 6. 09:47

Rekord félév a Garantiqánál!

Válságkezelő intézkedéseinek eredményeként még a romló hitelpiacon is rekordértékben kötött új garanciaszerződéseket a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. az első félévben. A társaság 15 532 szerződés keretében 189 milliárd forint összegben vállalt garanciát, döntő többségében kis- és közepes vállalkozások hiteleire. A szerződések száma és garanciák értéke egyaránt 11 százalékkal bővült.

Pénzcentrum | 2008. június 19. 10:00

Aktívan pályáznak az agrárcégek

A mezőgazdasági vállalkozásokat célzó uniós pályázatok közül a legnépszerűbbnek a kertészeti és növénytermesztési kiírások bizonyultak. A bankok tapasztalatai ezzel ellentétben azt mutatják, hogy a hét elején lezárult, a mezőgazdasági termékek értéknövelését támogató pályázatokra jelentkeztek a legtöbben.

Pénzcentrum | 2008. március 11. 12:00

Több százmillió ütheti a markodat - ne szalaszd el a lehetőséget!

Nem győzzük hangsúlyozni, milyen fontos szerepet töltenek be egy ország gazdaságában a kis- és középvállalkozások, függetlenül attól, hogy milyen ágazatban végzik tevékenységüket. Már számtalan, kifejezetten a kkv-kat célzó pályázat és hitelprogram létezik, közülük mindeddig még nem mutattuk be a mezőgazdasági területen tevékenykedők számára kínált Új Magyarország Agrár Fejlesztési Hitelprogramot (ÚMAP). Most ezt pótoljuk, nézzük, miről is van szó!

Pénzcentrum | 2007. május 9. 11:00

Fagymentesítenek a bankok

A bankok nem zárkóznak el a múlt heti fagy miatt nehéz helyzetbe került termelők hiteleinek átütemezésétől, ám ahogy azt az OTP Banknál elmondták, a nem támogatott hitelek esetében az átütemezés kizárólag az adós és a bank közötti egyedi megállapodáson alapul - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2005. március 2. 08:30

FVM-gazdák: újabb egy év türelmi idő a hitelekre - látszatmegoldás?

Újabb egy év türlemi időt kapnak a mezőgazdasági gazdálkodók az uniós hitelek visszafizetésére jelentette be Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tegnap. Az MTI tudósítása szerint a bejelentésre azután került sor, hogy Németh módosította az Európa Terv agrárhitel program bevezetéséről szóló rendeletét. A múlt évben az uniós csatlakozáshoz kapcsolódóan 230 milliárd forint

Pénzcentrum | 2004. február 26. 08:30

Egyezség a gazdákkal - eltűnik a reggeli ital

Tegnap késő este megállapodás született az agrárszervezetek a feldolgozók és az FVM között. A gazdák ma már nem vonulnak ki az utakra, s nem lesz Kossuth téri tüntetés sem. A megállapodás központi része az agrárhitelprogram 60 milliárd forinttal történő kiterjesztése. Kedvezményes hitelekkel segítik a Parmalat és Hajdú Bét ügyek után problémákkal küszködő termelőket. A kormányzat piac védelmi