15 °C Budapest
Cars parked in row on outdoor parking in London, England

Kemény parkolási korlátozás lépett életbe az egyik kerületben: váratlan bírságba szaladhat, aki nem tud erről

2023. március 19. 12:04

Erősítik a kizárólagos lakossági parkolást Ferencvárosban, érdemes odafigyelni az áthaladó autósoknak. Már este se, mindegy, hol állunk meg - írja a HVG.hu.

Március 20. után 10 ezer forintos bírság vár arra az autósra, aki lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyen hagyja a kocsiját a IX. kerületben. Abban nincs változás, hogy reggel 7 és este 6 óra között azonosak a feltételek a helyi és nem helyi autóknak, sőt, ilyen szempontból hogy zöld a rendszám vagy sem, az is mindegy, csak a helyi kocsik parkolhatnak éjjel a kijelölt helyeken.

A kerületi képviselő-testület még februárban vezette be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső és Középső-Ferencvárosban. Ezen a területen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak. Az önkormányzat elégedett az első tapasztalatokkal, az autósok alig 10 százaléka állt eddig "rossz helyre".

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?