21 °C Budapest

Foci VB és forró nyár javíthat a magyar sörfogyasztáson

2010. április 15. 11:32

A söripar 12%-kal kevesebb sört tudott értékesíteni 2009-ben, mint egy évvel korábban. A hazai piac 9%-os csökkenést mutat, az elmúlt években folyamatosan esett vissza a hazai fogyasztás -hangzott el a Magyar Sörgyártók Szövetségének mai sajtótájékoztatóján.

Sivó Imre, a Sörszövetség elnöke elmondta: a hazai gyártók 4,4 milliárd forinttal kevesebb adót fizettek 2009-ben, mint egy évvel korábban.Tavaly tovább romlott a söripar adófizetési képessége is: 2009-ben az iparág összesen 53 milliárd Ft-tal járult hozzá az állami költségvetéshez. Helyes volt az iparág prognózisa, mely szerint a jövedéki adó és ÁFA emelés az erősen csökkenő fogyasztás mellett a teljes adóbefizetés erős csökkenését eredményezi majd.

Elhangzott: a gyártók az idei évben 2-3%-os visszaeséssel számolnak, a csökkenő eladásokat elsősorban új termékekkel, hatékonyabb marketinggel próbálják kompenzálni.

Legnagyobb mértékben a visszaváltható palackban forgalmazott sörök fogyasztása esett vissza, a dobozos forgalmazás azonban arányaiban növekedést mutat. A vendéglátóiparban zuhanásszerű visszaesés következett be: a hordóban forgalmazott csapolt sörökből 13%-kal értékesítettek kevesebbet, mint 2008-ban. A gyártók szerint kijelenthető, hogy a válság hatására a fogyasztók otthon maradnak.

A legolcsóbb sörök kategóriájában azonban nem történt visszaesés: ennek a kategóriának a piaci részesedése növekedett. A gyártók tapasztalatai szerint növekedett a sörimport, ez is elsősorban az olcsó sör kínálatot, fogyasztást erősítette.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gyártók azt remélik, az idei labdarúgó világbajnokság ismét felpörgeti az eladásokat. Arra számítanak, sokan bárokban, kávézókban követik majd a meccseket, természetesen egy-egy korsó sör mellett. A nemzetközi sporteseményeken túl egy meleg nyári szezon is egyértelműen pozitív hatással lehet a fogyasztásra.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?